StoryEditor
republika srpska

Četvero osumnjičenih za seksualnu eksploataciju djece, najmlađoj žrtvi dvije godine

Piše HINA  /  21.10.2022., 11:05h

Četiri osobe iz BiH pod istragom su zbog sumnje za sudjelovanje u seksualnoj eksploataciji djece, a njihove najmlađe žrtve imale su tek dvije godine, potvrdilo je u petak Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske.

Kako je priopćeno iz sjedišta tog MUP-a u Banjoj Luci, uhićeni su osumnjičeni s područja Prijedora, Doboja, Srebrenice i Milića, a nakon kaznene obrade koja je okončana 19. listopada privremeno su pušteni na slobodu.

Do sada je utvrđeno kako su oni posjećivali internetske stranice koje su sadržavale materijale s dječjom pornografijom, preuzimali fotografije i video snimke, a potom su koristeći društvene mreže i aplikacije za komunikaciju u više navrata dijelili, odnosno primali takve materijale.

Pritom su koristili društvene mreže Facebook, Instagram, Snapchat, Discord, Kik i Telegram.

"Uzrast žrtava čiji se fotografski i video materijal koristio za izvršenje ovog kaznenog djela je od dvije do 12 godina", navela je policija.

Tijekom pretrage objekata koje su koristili osumnjičeni oduzeti su računala, tableti, mobilni telefoni, USB stikovi, memorijske kartice, SIM kartice i ostali uređaji za čuvanje digitalnih podataka na kojima se nalaze fotografije i video snimke sa sadržajima seksualne eksploatacije djece.

Kako navodi policija, sada slijede daljnje analize prikupljenih podataka te razmjena informacija s policijskim agencijama u zemlji i inozemstvu kako bi tužiteljstvu bile proslijeđene cjelovite kaznene prijave.

Dnevnik.ba

20. lipanj 2024 17:28