StoryEditor
niz prekršaja

Bjelovarac mrtav pijan, bez ruke i vozačke, vozio neregistrirani automobil. Doznao je kaznu

Piše desk  /  03.02.2022., 15:16h
Teretilo ga se za ukupno četiri prekršaja.

Nenad V. (53) iz Prgomelja kod Bjelovara nepravomoćno je osuđen na zatvorsku i novčanu kaznu jer je 20. siječnja vozio mrtav pijan neregistrirani auto, i to za vrijeme dok su mu pravomoćnim rješenjima Općinskog suda u Bjelovaru na snazi zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima B kategorije.

Prema nepravomoćnoj presudi Općinskog suda u Bjelovaru, on je zatečen u prometu za vrijeme dok mu je temeljem pravomoćnog i izvršnog rješenja PU bjelovarsko-bilogorske od 8. siječnja 2015. godine, a pravomoćno od 31. siječnja 2015. godine, vozačka dozvola oduzeta dok se ne podvrgne izvanrednom nadzornom zdravstvenom pregledu, piše Moj portal.

Osim toga, vozio je auto koji nije bio registriran ni osiguran, i to pod utjecajem alkohola u organizmu od 2.08 promila.

Teretilo ga se za ukupno četiri prekršaja. Za vožnju bez vozačke dozvole i pod zabranom upravljanja dobio je 60 dana zatvora, za vožnju pod utjecajem alkohola također 60 dana, dok je za vožnju u neregistriranom vozilu koje nije bilo osigurano dobio novčanu kaznu u iznosu od 7000 kuna. Budući da je dio zatvorske kazne već odradio, odnosno uračunalo mu se vrijeme koje je proveo iza rešetaka nakon uhićenja, tzv. zadržavanje, u zatvoru će provesti još 90 dana.

Na izdržavanje preostale kazne zatvora okrivljenik se mora javiti u Zatvor u Bjelovaru po posebnom pozivu ovog suda.

Što se pak tiče novčane kazne od 7000 kuna, ako okrivljenik u roku od 90 dana od dana pravomoćnosti ove presude plati iznos od 4.666,67 kuna, što predstavlja 2/3 novčane kazne, smatrat će se da je novčana kazna plaćena u cjelini.

Oduzeto mu je i vozilo kojim je činio spomenute prekršaje, a morat će i platiti troškove premještanja vozila u iznosu od 1591,25 kuna te troškove sudskog postupka.

Dnevnik.ba

17. lipanj 2024 01:37