StoryEditor
teška prometna nesreća

Banožić ima ozljede mozga, prsa, ekstremiteta, nesreće se ne sjeća

Piše fena  /  11.11.2023., 16:59h

Hrvatski ministar obrane Mario Banožić koji je u subotu ujutro ozlijeđen u prometnoj nesreći ima ozljede mozga, prsa, ekstremiteta, a nesreće se ne sjeća, izjavio je zamjenik ravnatelja KBC Osijek dr. Krunoslav Šego.

"Danas oko 10,30 sati je iz Opće županijske bolnice u Vinkovcima premješten bolesnik star 44 godine, radi se o ministru u Vladi RH gospodinu Banožiću. On je ovdje premješten zbog daljnjeg liječenja. Inicijalno je obrađen u Vinkovcima, ovdje je učinjena dodatna obrada. Trenutno je smješten u jedinici intenzivnog liječenja. U ovom trenutku je izvan neposredne životne opasnosti", izjavio je Šego.

Napomenuo je, međutim da, s obzirom na to da se radi o politraumi trebaju biti vrlo oprezni jer se zdravstveno stanje u takvim situacijama može iznenada pogoršati.

Banožić je, kaže liječnik, pri svijesti "ali nije pri punoj svijesti što je uobičajeno za takav tip ozljede mozga".

Radi se o politraumi, višestrukim ozljedama tijela, ozljedama, mozga, prsnog koša, indirektno trbuha, ozljedama ekstremiteta, no dominantna je u ovom trenutku neurotrauma, naveo je Šego.

Kaže i da po trenutačnim pretragama nema znakova nikakvog unutarnjeg krvarenja.

"Bit će potrebna, ne operacija, nego zahvat repozicije imobilizacije ozljede ekstremiteta. Bolesnik je u ovom trenutku u takvom stanju da se zapravo ne sjeća događaja, a osim toga stanje svijesti nije puno stanje svijesti", rekao je.

Upitan hoće li ostati trajnije posljedice po Banožićevo zdravlje, uzvratio je kako se nadaju da neće.

"Svaka ozljeda ostavi posljedice ali ako stanje ostane ovakvo kakvo je i ako tijek oporavka bude onakav kakav mi predviđamo, ne bi trebale biti nikakve trajnije posljedice", rekao je Zamjenik ravnatelja KBC Osijek dr. Krunoslav Šego.

Ministar obrane Mario Banožić rano jutros sudjelovao je u prometnoj nesreći u Vinkovcima kojoj je jedna osoba smrtno stradala, te je prevezen u vinkovačku bolnicu, a potom je prebačen u Osijek, podsjeća Hina.

Još nema službenih informacija kako je do nesreće došlo, a Index.hr prenosi neslužbene informacije i izjave svjedoka da je Banožić u 6:15 ujutro, dok je išao u lov, autom pretjecao kamion po gustoj magli i frontalno se sudario s kombijem koji je dolazio iz suprotnog smjera.

"Krivnja se ne može utvrditi samo iz fotografija, trebaju se uzeti u obzir i tragovi na kočenju. Kada se sve stavi u prostorni plan, vidjet će se koje je vozilo prešlo na suprotni kolnički trak. Teško je prejudicirati tko je na koju stranu završio, no prema prvim fotografijama ispada da je vozilo ministra prešlo na drugu stranu. Policija to već zna, oni su izuzeli tragove, no još nije objavljeno", rekao je za Index.hr prometni vještak Goran Husinec.

Dnevnik.ba

08. prosinac 2023 01:06