StoryEditor
"promašio stolicu"

Žuljević tvrdi kako je Herceg podnio ostavku na pogrešnu dužnost

Piše desk  /  24.11.2021., 14:37h
"Mislim da će Večernjakov pečat uvesti novu kategoriju ‘Licemjer godine‘ koja je ove godine osvojena, nema potrebe da se imaju ikakvi protukandidati‘‘, komentirao je Aner Žuljević, zastupnik SDP-a u Skupštini HNŽ-a, ostavku Nevenka Hercega.

Rekao je da je Herceg u potpunosti promašio stolicu koju treba napustiti. 

''Da se radi o hrabrom kandidatu i odgovornom političaru on bi pogodio stolicu koju treba napustiti. On je potpuno promašio stolicu koju treba napustiti. Hrabar i odgovoran političar bi nakon tri godine prvo vratio mandat koji je ukrao od građana. On je osoba koja je odnijela mandat za sastavljanje nove Vlade koja u tri godine nije našla niti jednog ministra. Nije vratio mandat, trebao je dati otkaz na poslu na premijersku poziciju i natjerati neodgovorne politike HDZ-a i SDA koje imaju dvotrećinsku većinu da implementiraju izborne rezultate i vrate demokraciju'', rekao je Žuljević.  "Poznavajući premijera nisam očekivao da će on napraviti odgovoran politički potez", dodao je. 

Komentirajući Strategiju rekao je kako. nažalost, ''od nacrta do prijedloga nismo vidjeli nikakav napredak u dokumentu''. ''Nažalost radi se o čistom formalizmu ove Vlade koji između sebe razgovaraju na način da kažu da Strategija ništa ne valja, ali da je moraju donijeti jer je ona uvjet za dobivanje financijskih i kreditnih sredstava koji će oni trošiti na svoj način kako su to radili i do sada'', komentirao je Aner Žuljević, zastupnik SDP-a u Skupštini HNŽ-a. 

Dnevnik.ba

30. travanj 2024 06:17