StoryEditor

Zrinjski novog trenera našao kod suparnika iz Premijer lige

Piše D  /  10.11.2019., 07:11h

Mladen Žižović, uspješni trener bijeljinskog premijerligaša, u subotu je protiv Sarajeva (1:1) posljednji put sjedio na klupi Radnika, javlja portal MojaBijeljina.com.

Mladi stručnjak, koji je sa Sembercima ljetos igrao u kvalifikacijama za UEFA Europa ligu, u nastupajućoj prvenstvenoj pauzi preuzeti će kormilo mostarskog Zrinjskog.

Kako doznaje portal Moja Bijeljina, odmah nakon otkaza Hariju Vukasu poslije poraza u Ugljeviku od Zvijezde 09 u prošlom kolu, čelnici "plemića" stupili su u kontakt sa Žižovićem i postigli dogovor o suradnji, ali su se usuglasili da Žižović sjedi na klupi Bijeljinaca protiv aktualnog prvaka Sarajeva. Za nekoliko dana službeno će i stići potvrda ove vijesti jer će se obaviti promocija Žižovića na stadionu "Pod Bijelim brijegom".

Žižović, koji je s mnogo uspjeha nosio dres Zrinjskog u šampionskim sezonama, je i ranije bio na meti Plemića, ali je odlučio ostati ne klupi Radnika zbog predsjednika Mladena Krstajića, pod čijim kormilom su Bijeljinci ostvarili povijesne rezultate.

Dnevnik.ba

30. travanj 2024 03:12