StoryEditor

Zoran Mamić progovorio o sudskim procesima i otkrio da zarađuje više od Kovača!

Piše D  /  05.05.2018., 06:05h

Sjajna sezona bivšega Dinamovoga trenera, 46-godišnjega Zorana Mamića na klupi Al Aina, kulminirala je finalnom utakmicom President’s kupa u kojemu je njegova momčad pobjedom 2:1 dohvatila dvostruku krunu, što je najveći uspjeh kojega je ovaj klub ostvario u svojoj povijesti. 

Zoran je tako u Al Ainu krenuo utabanom stazom maestralnoga Zlatka Dalića koji je u ovom klubu osvojio četiri trofeja u tri godine, ali nije dohvatio dvostruku krunu u istoj sezoni. Također, Dalić je Zoranu ostavio i hipoteku finala azijske Lige prvaka, dok je Mamić u ovom trenutku u - osmini finala, prenosi Večernji.hr.

- Zlatko Dalić čestitao mi je još prije nekoliko dana na naslovu prvaka, a dvostruku krunu proslavio sam sa sinom Brunom, koji često dolazi kod mene u posjet. Bio je to vrlo emotivan dan za mene, kao i za sve nas u klubu, jer ipak smo ispisali povijest Al Aina i naravno da smo vrlo ponosni na ovo dostignuće - pričao nam je u telefonskom razgovoru Zoran Mamić, u čijem se trenerskom životopisu u kratko vrijeme našlo čak sedam trofeja

 Imam izvrsne uvjete

Pet ih je osvojio s Dinamom (tri prvenstva i dva kupa), te dva s Al Ainom u svojoj drugoj sezoni, zbog čega spada u najtraženije trenere u Aziji.

- Ako me pitate tražim li novi iskorak i izazov u karijeri, moj odgovor je - ne. Al Ain je iza saudijskog Al Hilala drugi najbolje rangirani azijski klub, radim u izvrsnim uvjetima, klub je sjajno organiziran i nemam potrebu trčati za novim angažmanom - kaže Zoran.

No, što ako bi se pojavila europska ponuda? Nije ista razina kvalitete nogometa u Perzijskom zaljevu i na zapadu Europe.

- Naravno da bih, kada bi postojao interes iz primjerice Njemačke, bio zainteresiran, jer tamo sam godinama igrao, govorim njemački i sportski gledano, bio bi to zaista izazov. Međutim, svjestan sam da je takvo što u ovom trenutku nemoguće zbog sudskoga procesa koji se vodi protiv mene. Opet, nemam razloga ni za čim žaliti, jer financijski uvjeti ovdje su fantastični, gotovo nepojmljivi. Ako se za Niku Kovača piše kako će u Bayernu imati primanja od 5-6 milijuna eura godišnje, to je kod njih brutto iznos, a kod mene netto - ističe Zoran.

Koliko vas je u vašemu radu u Emiratima opterećivao sudski proces u Osijeku, i koliko je on smetao vašim poslodavcima?

- Taj sudski proces u privatnom životu ne predstavlja mi nikakvo opterećenje budući da znam što se dogodilo, odnosno što se nije dogodilo. Posve mirno spavam, i nemam oko toga nikakvih briga, premda sam svjestan kako se cijela ta situacija negativno odražava na moj trenerski imidž i otežava mi planiranje budućnosti. Moji poslodavci u Emiratima savršeno s upoznati s mojom situacijom i oko toga nikada nisu radili nikakav problem - nastavlja Zoran. Vratili smo se nakratko na Zlatka Dalića i njegovu funkciju u HNS-u.

Kakav je vaš odnos s izbornikom?

- Korektan. Ne čujemo se na dnevnoj bazi, ali komuniciramo. Navijač sam hrvatske reprezentacije, kao i devedesetpet posto Hrvata. Najnormalnija je stvar biti potpora izborniku i reprezentativcima uoči Svjetskog prvenstva - nastavlja Zoran.

Kako gledate na Dinamove prezentacije u posljednje vrijeme?

- Dinamove izvedbe nisu onakve kakve smo svi željeli i očekivali, ali tu su objektivne okolnosti; promjena trenera, mlada momčad, dosta ozlijeđenih igrača. Sve je to ostavilo traga. Nadam se da će u sljedećoj fazi, u pohodu na Ligu prvaka, Dinamo biti na višoj razini od sadašnje - ističe Zoran. Dotaknuli smo se i sjajnoga švedskoga centarfora Marcusa Berga, prvoga topnika Al Aina s 32 pogotka i 11 asistencija u 28 nastupa.

Kako Dinamo ne može pronaći takvoga napadača?

- Na Marcusa Berga bio sam ‘vruć’ još davno, kada ga je Hamburger SV dovodio iz Groningena. Pratio sam ga, i u Bundesligi i u Grčkoj, u kojoj je za Panathinaikos u svakoj sezoni zabio preko 30 golova. Mi smo za Berga platili 3,5 milijuna eura, a jednako toliko težak je i njegov godišnji ugovor u Al Ainu. Tu vam je odgovor zašto takav igrač nije u Dinamu - pojasnio je Mamić. Osmina finala Lige prvaka protiv Kataraca iz Al Duhaile (8. i 15. svibnja)? - Jaki su, moćni, puni izvrsnih stranih igrača kojima daju katarsko državljanstvo ‘na thank you’. Imali su svih šest pobjeda u skupini, bit će nam teško - zaključio je Zoran Mamić.

Dnevnik.ba

 

26. travanj 2024 13:54