StoryEditor

Zlatni hrvatski kadeti dočekani u Zagrebu. Rađa: ´Isplakao sam se kao rijetko kada´

Piše D  /  19.08.2018., 02:08h

Hrvatska košarkaška reprezentacija osvojila je zlatnu medalju na Europskom prvenstvu u Novom Sadu. Mladići su sinoć u dramatičnom finalu nadjačali Španjolsku sa 71:70, a danas im je u Zagrebu priređen doček, piše večernji.hr.

- Niste samo pokazali da ste zlatni na terenu, već ste zlatni u ponašanju, a to može biti ponos vašim roditeljima i svima nama. Odmorite se i nemojte nikako školu zaboraviti - rekao je predsjednik HKS-a, Stojko Vranković.   

Mladićima je čestitao i Dino Rađa, predsjednik Stručnog savjeta.

- Po tko zna koji put čestitka svima koji su sudjelovali u ovome. Prvo što bih htio istaknuti, znači, roditelji, možete biti ponosni na njih, zbog načina ponašanja, ova ekipa je projekt saveza, mi smo bili svjesni da moramo krenuti prema mlađima i da od početka moramo unijeti u njih ljubav prema reprezentaciji da ne bi bilo kasnije otkaza. Pokazali su strahovita muda i to mi je isto jedan trenutak koji ne možeš naučiti, s tim se rađaš, u tri navrata su pokazali muda, pokazali su nesebičnost, igrali su kao ekipa, zato su i uspjeli, vidjelo se na njima da su prijatelji i da ginu jedan za drugoga. Nitko nije od njih htio postati zvijezda, već je svatko dočekao svojih pet minuta i to je se isplatilo - rekao je  Rađa i dodao:

- Dolazimo do ključnog problema, neka ne misle da su oni postali igrači, svi se trebaju pogledati u ogledalo i vidjeti što kod koga fali, to je jedini ispravan put da svatko od njih napravi karijere. Trebaju se pogledati u ogledalo i vidjeti što tko želi i vidjeti hoće li ići na kavu ili na trening. Pustite trenerima da ih vode, roditelji, ne slušajte menadžere. Igrači rade za menadžere, a trebalo bi biti obrnuto. Ja sam se ovih dana isplakao kao rijetko kada, priuštili ste mi jedno veliko zadovoljstvo i hvala vam na tome - zaključio je Rađa.

Dnevnik.ba
 

29. travanj 2024 14:50