StoryEditor
"neosnovani pritisci"

Žena koju optužuju da je kriva za samoubojstvo liječnice Pekić Semiz pokazala poruke koje joj stižu u inbox i oglasila se preko odvjetnika

Piše desk  /  02.11.2022., 13:01h

Jedna od porodilja koja je izgubila bebu na porodu, Dragana Janjić, a za koju neki smatraju da je prouzrokovala da dugogodišnja ginekologinja u JZU Bolnica Srbija Branka Pekić Semiz izvrši samoubojstvo, reagirala je preko svog odvjetnika priopćenjem za javnost u kojem se navodi kako i dalje trpi neosnovane pritiske zbog smrti liječnice Pekić Semiz.

U priopćenju se navodi kako je Općinskom sudu u Sarajevu 18.05.2022. dostavljena tužba protiv JZU Bolnica Srbija u Istočnom Sarajevu i protiv dr. Branke Pekić Semiz. Ista tužba je dostavljena tuženim stranama nakon dva mjeseca, nakon čega je Pekić Semiz počinila samoubojstvo.

Odvjetnik obitelji Janjić Aleksandra Mirić navodi kako je prije toga pokušavala dogovoriti sastanak s ministrom zdravstva Republike Srpske Alenom Šeranićem kako bi prezentirali problem i mogućnost rješavanja ove situacije, ali da do danas nije održan, baš kao ni sastanak s Komorom liječnika medicine RS, uz dopis gdje je poslana izjava Dragane Janjić i pritužbe na liječnicu Semiz Pekić, ali iz Komore ni do dan danas nije bilo odgovora.

image

Priopćenje odvjetnika Dragane Janjić

SCREENSHOT

“Dakle, prije podnošenja tužbe, vlastodavci su iscrpili sva moguća sredstva, obraćajući se relevantnim i nadležnim institucijama od kojih nisu dobili odgovore. Tek nakon što su institucije ignorirale zahtjeve mojih klijenata, isti su donijeli odluku da svoja prava traže pred nadležnim sudom. Zbog proteklih događaja u RS-u, kao i činjenice da je ista liječnica bila akterica u dva postupka na Okružnom javnom tužiteljstvu u Istočnom Sarajevu (slučajevi Bozalo i Karić), stranke su zbog nepovjerenja odlučile izabrati nadležnost Općinskog suda u Sarajevu”,  navodi u priopćenju odvjetnik Mirić.

Dalje se navodi kako Janjić trpi i danas pritiske uslijed smrti liječnice Semiz Pekić, te tvrde kako je neosnovano povezana sa smrću liječnice.

image

Priopćenje odvjetnika Dragane Janjić

SCREENSHOT
image

Priopćenje odvjetnika Dragane Janjić

SCREENSHOT

“Prosvjedom radnika bolnice JZU Bolnica Srbija dodatno se stvorio pritisak na moju klijenticu te je ona prinuđena, zbog sigurnosti sebe i djeteta, u pogledu zdravstvene zaštite, prebaciti zdravstveno osiguranje u Županiju Sarajevo kako bi osigurala sigurnost u pogledu pružanja zdravstvenih usluga. Dakle, istina je da je prava žrtva cyber nasilja Dragana Janjić, koja pored gubitka djeteta, što je nesporno trauma do kraja života, njene pravne borbe za istinu o smrti djeteta i pokretanje svih postupaka pred pravosudnim organima, i dalje trpi i ostale pritiske, potpuno neosnovane, bez ijednog dokaza”, navodi Mirić.

image

Priopćenje odvjetnika Dragane Janjić

SCREENSHOT
image

Priopćenje odvjetnika Dragane Janjić

SCREENSHOT

Dodaje se kako Janjić ni u jednom trenutku nije spomenula imenovanu liječnicu u svojim postovima na Facebooku, gdje je objavljivala svoja iskustva u Bolnici u Istočnom Sarajevu.

Janjić u kratkoj komunikaciji s N1 navodi da sa smrću liječnice Semiz Pekić nema ništa, te da Bolnica sebe štiti. Kaže da je sama u svojoj borbi i da nasuprot sebe ima “vojsku” onih koji sve čine da je optuže bez valjanih dokaza.

Dnevnik.ba

08. svibanj 2024 20:15