StoryEditor

Željko Mavrović najavljuje skori okršaj Hrgovića i Joshue

Piše D  /  10.12.2018., 08:12h

Nakon meča sam se spustio do Kevina Johnsona. Zagrlio sam ga, čestitao mu na svemu. Nikad u životu nisam vidio da je netko tako nekoga prebio. Kako je moćan taj Amerikanac, što je sve izdržao, rekao je Željko Mavrović.

Stručni komentator RTL-a jako je zadovoljan borbom u Draženovu domu. Uzbuđenje zbog dobre borbe nije mogao sakriti niti dan poslije.

- Filip Hrgović je imao strašan meč. Nije lako pobijediti i dominirati protiv ovako kvalitetnog i iskusnog borca. Dominirao je od prve do zadnje sekunde i nema sumnje kako je na pravom putu - nahvalio je Mavrović Hrgu.

Bila je ovo Filipova sedma borba u profesionalnoj karijeri koju je započeo krajem rujna 2017. godine. Godina i dva mjeseca za sedam borbi, sedam laganih pobjeda, pet uz prekid i dva slavlja na bodove. Impresivno je Filip krenuo u profesionalcima.

- Da, doista mu statistika zasad izgleda impresivno - rekao je Mavrović, kojega su novinari portala 24sata pitali koliko je Hrga u ovom trenutku udaljen od onih najvećih borbi. Mečeva protiv Deontaya Wildera, Anthonyja Joshue, Tysona Furyja, najboljih teškaša današnjice.

- Moje je mišljenje da ga od onih najvećih dijeli tri do pet borbi. Dakle, tamo negdje 2020. godine bi se naš Filip mogao boriti za naslov svjetskog prvaka s nekim od najvećih boksača današnjice. Naravno, mora dobro odraditi ove preostale borbe da bi postao izazivač - rekao je Željko Mavrović i pojasnio:

- Da bi se borili s najvećima morate biti i marketinški zanimljivi. Dakle, TV kućama i svim ostalima koji zarađuju veliki novac na boksu. Hrga je definitivno teškaš koji se u budućnosti može boriti s Joshuom ili Wilderom za titulu.

Dakle, Mavrović je uvjeren kako je Filip na dobrom putu i kako ga tek nekoliko mečeva dijeli od onoga što sanja svaki teškaš kad ode u profesionalce. Ova je 2018. godina bila sjajna za Hrgovića. Boksao se pet puta, dobio je sve mečeve. Jasno je kako u 2019. čekaju i još jači protivnici nego u 2018.

- Hrga je u ovom trenutku među deset najboljih teškaša današnjice. Ušao je u to društvo - kaže Željko.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 17:57