StoryEditor
sipa

Zdravko Mamić saslušan u SIPA-i zbog sumnje u davanje mita uhićenom Debevcu

Piše desk  /  14.02.2024., 12:48h

Tužiteljstva BiH proširilo je istragu u aferi "Prisluškivanje" protiv suspendiranog predsjednika Suda BiH Ranka Debevca i Osmana Mehmedagića Osmice, bivšeg direktora OSA-e.

Istraga je proširena na više predmeta, što je jedan od razloga zbog čega je postupajuća tužiteljica Bojana Jolović zatražila produženje pritvora za još mjesec dana.

Po nalogu Tužiteljstva BiH, uz odobrenje Suda, pripadnici SIPA-e obavili su pretres kuće uhićenog Debevca, ali i zaposlenika Suda BiH Milislava Pijuka, koji je sinoć uhićen.

Proširenje istrage protiv Debevca se odnosi na sumnju na koruptivne aktivnosti, tačnije da je suspendirani predsjednik Suda BiH osumnjičen za primanje mita za predmete koji su se vodili pred ovim Sudom.

"Avaz" saznaje da je prošlog tjedna, u svojstvu svjedoka u SIPA saslušan Zdravko Mamić, bivši predsjednik Dinama, koji se već godinama nalazi u BiH. Naša država odbila ga je izručiti Hrvatskoj.

Debevec se sumnjiči da je od Mamića dobio sat. No, Mamić je u SIPA-i u iskazu rekao da se ne radi o davanju mita, nego da je Debevcu dao neku vrstu poklona.

Međutim, sat nije pronađen. Pripadnici SIPA-e nisu ga sinoć pronašli. 

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 19:22