StoryEditor

Završni radovi na uređenju tehničkog bloka Županijske bolnice u Orašju

Piše D  /  29.07.2021., 16:22h

Predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Klaić danas je obišao lokaciju na kojoj se izvode završni radovi vanjskog uređenja tehničkog bloka Županijske bolnice.

Nakon obilaska gradilišta, premijer Klaić je kazao kako je završnim radovima obuhvaćena  izgradnja unutarnje pristupne ceste s nogostupom, parkiralište za vozila djelatnika tehničkog bloka i horikulturno uređenje okoliša.

„Vlada Županije Posavske je predmetni projekt, u prošloj godini kandidirala,  na objavljenom Javnom pozivu Državnog ureda RH za Hrvate izvan Republike Hrvatske, koji je kao takav prihvaćen. Ugovorom je dodijeljeno ukupno 340.000 kuna  kojima će biti u potpunosti plaćeni gore navedeni radovi. Navedeni projektom se u potpunosti završava izgradnja tehničkog bloka Županijske bolnice u kojima su smješteni sadržaji koji su bitni za normalno funkcioniranje Županijske bolnice i to:  perionice rublja, kotlovnice, spremišta medicinske opreme, garaže za sanitetska vozila, bolnička uprava i tri stambene jedinica za gostujuće liječnike u kojima je sada privremeno smješten Zavod za javno zdravstvo“, kazao je Klaić.

Dodao je i kako je u budućnosti planirana izgradnja Doma zdravlja Orašje, dok bi postojeći preuradli u zdravstveni objekt za pružanje polikliničkih usluga.

Dnevnik.ba 

26. travanj 2024 12:34