StoryEditor

Zatvoren natječaj u SKB Mostar: Ante Kvesić ostaje na čelu bolnice

Piše D  /  27.02.2019., 11:02h

Zatvoren je natječaj za novog ravnatelja SKB-a Mostar, a jedini kandidat za vodeće mjesto mostarske bolnice jeste aktualni ravnatelj Ante Kvesić, potvrđeno je za Bljesak.info iz Odjela za odnose s javnošću SKB Mostar.

Tako će prema svemu sudeći Kvesić, kojemu mandat ističe u lipnju ove godine, na čelu ove institucije provesti još četiri godine.

No, lomio sam se, razgovarao s najbližim suradnicima i odlučio sam, ukoliko izdrži ovo srce, kandidirati se još jedanput‘‘, komentirao je ranije u intervjuu za Bljesak.info ravnatelj Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, dr. Ante Kvesić, informaciju o ponovnoj kandidaturi na mjesto ravnatelja ove ustanove.

Istaknuo je kako nakon 26 godina na čelu mostarske bolnice mjesto ravnatelja, ne smatra ‘premijom‘ nego žrtvom, te je u šali istaknuo kako je samo papa Wojtyla imao duži staž od njega. Kao neke od budućih projekata te razloge nove kandidature istaknuo je dovršetak zgrade Klinike za dječje bolesti, te transplantacijski program .

‘‘Ono najvažnije što se može dogoditi u našoj bolnici jeste transplantacijski program koji bi ovu bolnicu svrstao u red velikih bolnica, po opusu onoga što se radi. Ta priča je uistinu jedan od najvećih projekata iz razloga što je kompleksan, složen, i ne možete reći sad ćemo kupiti transplantaciju, pa ćemo je početi radit. Za uvesti taj program, mi već dvije, tri godine radimo na nekoliko segmenata.

Treba educirati 100 do 200 ljudi, 30 do 40 timova po raznim specijalnostima da bi se uopće počela raditi transplantacija, a da to bude nešto što vrijedi‘‘, rekao je Kvesić. Na upit o mogućim kadrovskim promjenama, kad su u pitanju najbliži suradnici, ravnatelj je poručio kako ‘on igrače ne mijenja‘.

‘‘Zadovoljan sam svojim timom u menadžmentu. Istina, svi oni su dosta dugo sa mnom, možda su i oni umorni, ali ja ne mijenjam igrače.

Svi moji pomoćnici, još iz rata, su otišli u punu starosnu mirovinu. U 26 godina sam promijenio samo par šefova, smijenio nisam nikad nikoga, s ljudima morate raditi da bi mogli rukovoditi ovolikim sustavom. Tu je preko dvije tisuće ljudi i to mora biti velika žrtva. Morate sve čuti, vidjeti i prepoznati što treba napraviti. Svoje mjesto ne smatram premijom, smatram to žrtvom koju nastavljam plaćati. Presloženo je i prezahtjevno da bi moglo biti dobro‘‘, istaknuo je Kvesić ranije u razgovoru za Bljesak.info. 

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 01:20