StoryEditor
dragan bursać

‘‘Zar stvarno mislite da će neki četnik-stanivukovićevac glasati za Vojina? Ljudi, jeste li normalni???‘‘

Piše desk  /  22.06.2022., 07:58h

Dragan Bursać pojasnio je li glasanje za Vojina Mijatovića glas za Dodika

Nebojša Vukanović, zastupnik u Narodnoj skupštini RS, ocijenio je kako će kandidatura potpredsjednika SDP-a za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Vojina Mijatovića omogućiti pobjedu lideru SNSD-a Miloradu Dodiku.

On je uvjeren da je Vojin Mijatović donio pogrešan potez kandidaturom za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, dodajući da je glas za Mijatovića – glas za lidera SNSD-a Milorada Dodika.

“Vojin Mijatović je kandidat SNSD-a. Sve što radi on i neprijateljski SDP prema opoziciji u RS skupo će koštati SDP. On priča o građanskoj BiH i to upravo odgovara Dodiku. Dosta je igrao s Izetbegovićem pa sada igra s Mijatovićem. Morate znati da je Mijatović 20 godina bio desna ruka Dodika”, kazao je, između ostalog, Vukanović za N1.

Ubrzo na društvenim mrežama pokrenula se prava rasprava o tome.

Portal Radiosarajevo.ba prvo je kontaktirao Vojina Mijatovića, kojeg je Vukanović, osim toga da je desna ruka Milorada Dodika, napao i da Mijatović nije bh. patriot.

“Kada je išao u Kinu sa Đombićem bio je takav Srbenda da je tražio sa stola da se skine zastava Bosne i Hercegovine, da ostane samo zastava RS. Tada je bio veliki srpski patriot”, kazao je Vukanović.

Mijatović je za portal Radiosarajevo.ba sve to naravno demantirao navodeći da je sve – čista laž.

“Da nije žalosno – bilo bi smiješno. Od dana kada sam objavio kandidaturu, Vukanović iz dana u dan samo lupeta”, kazao je Mijatović za Radiosarajevo.ba.

Na kraju u cijelu raspravu na Twitteru se uključio i poznati i ugledni novinar i kolumnist portala Radiosarajevo.ba Dragan Bursać.

Njegovu objavu na Twitteru prenosimo u cijelosti.

“Svako tko misli da Vojin Mijatović svojom kandidaturom oduzima glasove nekakvoj “opoziciji” u rs-u nije prošao pored rs-a. Zar stvarno mislite da će neki četnik-stanivukovićevac glasati za Vojina? Ljudi, dal’ ste normalni???”, napisao je Bursać u svom tweetu.

Dnevnik.ba

05. svibanj 2024 22:43