StoryEditor
formiranje vlade hnž

Zalihić: "SDA mora odlučiti jesu li im bitniji građani HNŽ ili NES"

Piše desk  /  23.10.2023., 14:24h

U Županijskom odboru SDP-a su odlučni u tome da neće biti dio buduće izvršne vlasti u Hercegovačko-neretvanskoj županiji ako u SDA nastave inzistirati na tome da jedan resor pripadne NES-u.

Podsjetimo, potpisivanje koalicijskog sporazuma između HDZ-a BiH, SDA i SDP-a koje je bilo zakazano za danas, kao i sjednica Skupštine HNŽ na kojoj je trebala biti potvrđena nova Vlada HNŽ odgođeno je nakon što je obznanjeno da će SDA ustupiti jedno ministarsko mjesto NES-u, prenosi Avaz.

Štoviše, radilo se o resoru pravosuđa koji su zajednički trebali usuglasiti SDA i SDP.

Ta informacija jučer je podigla veliku buru u javnosti, a sinoć je održan sastanak rukovodstava SDA i SDP-a.

- Bilo je potpuno neozbiljno da SDA nekoliko sati prije održavanja Skupštine HNŽ ponudi ime kandidata, koji je za nas tijekom cijelih pregovora bio neprihvatljiv i nepotreban partner- izjavio je Arman Zalihić, zastupnik SDP-a u Skupštini HNŽ.

Ustvrdio je da najava o uvođenja NES-a u Vladu HNŽ nije bilo.

- Cijelo vrijeme smo komunicirali na način da taj resor mora biti zajednički, a prvi put priča o NES-u se pojavila za vikend pred sjednicu Skupštine. Pretpostavljam da je direktiva o tome došla s viših razina vlasti zbog njihove suradnje na drugim razinama vlasti. 

Ali, nama je u ovoj županiji NES neprihvatljiv i oni će to morati usuglašavati unutar svoje stranke. Imaju situaciju da moraju odlučiti je li im bitnija Vlada županije i građani HNŽ ili nekakav partner, koji ima jednog zastupnika u Skupštini i koji je nikakav faktor u HNŽ i koji ima negativnu i kontaminiranu priču i teret takve priče nose na svojim leđima-naglasio je Zalihić.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 18:24