StoryEditor

Zakazana hitna sjednica Zastupničkog doma PSBiH, Klub Srba otkazao dolazak

Piše D  /  13.06.2019., 05:06h

Aktualna situacija u pravosudnim institucijama Bosne i Hercegovine s akcentom na obaveze iz preporuka Europske komisije trebalo bi da sutra bude razmatrana na hitnoj sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Zastupnici će razmatrati i Informaciju Vijeća ministara BiH o kontroli i upravljanju prilivom masovnog broja migranata i izbjeglica s osvrtom na aktualnu sigurnosnu i humanitarnu situaciju na području Unsko-sanskog kantona, prenosi Fena.

Naime, predsjedateljica Zastupničkog doma PSBiH Borjana Krišto je na zahtjev osam parlamentarnih stranaka zakazala hitnu sjednicu.

Zahtjev za sazivanje hitne sjednice uputili su zastupnici Socijaldemokratske partije (SDP), Partije demokratskog progresa (PDP), Srpske demokratske stranke (SDS), Stranke demokratske aktivnosti (A-SDA), Saveza za bolju budućnost (SBB), Naše stranke (NS), Nezavisnog bloka (NB) i Pokreta demokratske akcije (PDA).

Sa druge strane, Predsjedatelj srpskog kluba u Zastupničkom domu Parlamenta BiH Nenad Stevandić izjavio je danas u Banjoj Luci da ovaj klub neće prisustvovati sutrašnjoj hitnoj sjednici ovog doma zato što su je inicirali zastupnici "koji su prvi u BiH prekršili zakone, odnosno nisu dozvolili da bude formirana komisija za izbor predsjedatelja novog saziva Vijeća ministara BiH".

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 12:48