StoryEditor
napad na ukrajinu

Zaharova: Zapadna ratna propaganda ponižena i uništena bez ispaljenog metka

Piše fena  /  15.02.2022., 16:22h
Rusija je priopćila da se neke vojne jedinice vraćaju u svoje baze dok je njeno ministarstvo vanjskih poslova poručilo da je Zapad "ponižen" zbog upozorenja o invaziji na Ukrajinu.

Ruska vojska priopćila je da izvodi planirane vježbe obuke, uključujući i Bjelorusiju, ali su neke od njih završene tako da je jedan broj vojnika na granici Ukrajine počeo se vraćati u svoje baze danas.

Međutim, navodi se da većina još uvijek izvodi obuku i na kopnu i na moru, a više od 20 ruskih brodova započinju vježbe u Barentsovom moru u utorak, javlja Sky News.

- Pošto se završe mjere borbene obuke, trupe će se, kao i uvijek, vratiti na svoje punktove stalnog razmještaja. Jedinice južne i zapadne vojne oblasti, nakon što su izvršile svoje zadatke, već su počele ukrcavanje na željeznički i drumski transport i danas će krenuti u svoje vojne garnizone - rekao je Konašenkov, glavni glasnogovornik ministarstva obrane Rusije.

- Odvojene jedinice će se vratiti same u sklopu vojnih kolona - kazao je on.

SAD i Velika Britanija upozorile su da je ruska invazija na Ukrajinu "neminovna", vjerojatno u srijedu, jer se više od 130.000 ruskih vojnika okupilo na granici. Rusija je pozvala NATO da ne dopusti Ukrajini ili bilo kojoj bivšoj sovjetskoj zemlji u NATO - nešto što su Ukrajinci godinama željeli.

Razmišljajući o tome da Moskva kaže da se neke jedinice vraćaju u svoje baze, glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova rekla je da će "15. veljaće 2022. ostat će upisan u povijest kao dan kada je zapadna ratna propaganda propala."

- Ponižena i uništena bez ijednog ispaljenog metka - kazala je Zaharova, misleći na "zapadnu propagandu".

Dnevnik.ba

04. svibanj 2024 11:11