StoryEditor

Zagreb: Odgojiteljica pozitivna, 16-ero djece mora u karantenu

Piše D  /  18.03.2020., 10:03h

Prema neslužbenim informacijama Slobodne Dalmacije, u Splitu su zabilježena prva dva slučaja zaraze korona virusom. Navodno se radi o starijem bračnom paru koji je zarazila njihova kći, liječnica koja radi u Zagrebu.

Jutarnji list piše, također neslužbeno, da je novi slučaj zabilježen i u Sesvetama te dva slučaja u Šibeniku.

Večernji list piše da je u Zagrebu korona virusom zaražena odgojiteljica iz dječjeg vrtića o čemu je roditelje obavijestila ravnateljica. 

Doznaje se da je vrtić zatvoren i da se u njemu mora provesti dezinfekcija. Također, 16-ero djece iz vrtićke skupine mora u karantenu. 

Budući da u vrtićima i dalje funkcioniraju dežurstva zamolila je da djecu dovedu u drugi objekt.

- Poštovani roditelji, vezano uz pozitivan nalaz na koronavirus naše odgojiteljice provedeni su svi koraci epidemiološke zaštite i očekuje se rješenje više sanitarne inspektorice koja će biti stavljena na web stranicu vrtića. Vrtić mora provesti upravne mjere koje se odnose na zabranu djelatnosti u centralnom objektu do provođenja protuepidemijske mjere dezinfekcije prostora te mjere samoizolacije za određene osobe. Ukoliko imate potrebe za boravkom djeteta u vrtiću molimo vas da djecu dovedete u područni objekt gdje ćemo organizirati odgojno-obrazovni rad, stoji u objavi ravnateljice.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 17:50