StoryEditor

Zabrana kretanja odnosi se samo na one s prebivalištem u HNŽ-u

Piše D  /  10.04.2020., 10:04h

Ova zapovijed je stupila na snagu u 5 sati ujutro u petak, a izazvala je brojne nedoumice kod građana koji zbog posla dolaze iz drugih županija (posebno ŽZH) u Hercegovačku-neretvansku županiju.

Ipak glasnogovornik Vlade HNŽ-a Pero Pavlović je u izjavi za portal Jabuka.tv naglasio kako se zabrana kretanja odnosi samo na osobe koje imaju mjesto prebivališta u HNŽ-u.

Građanima iz drugih županija i ostatka BiH imaju neometano pravo ulaska i prolaska kroz HNŽ. Smisao ove zapovijedi je poruka da se svi na određen način osvijestimo koliko je bitno zaustaviti kretanje radi širenja koronavirusa. Mi po zakonu ne možemo zabraniti ljudima ulazak u našu županiju, istaknuo je Pavlović u kratkom razgovoru za Jabuka.tv.

Iz ove Zapovijedi su izuzete službe MUP-a, Županijskog tužiteljstva HNŽ, sudskih institucija s područja HNŽ, vatrogastva i hitne medicinske pomoći, te izuzeci iz donesenih Zapovijedi stožera civilne zaštite koji će imati posebne potvrde o kretanju.

Podsjećamo tijekom noći su postavljeni policijski punktovi na izlazima iz Mostara koji će kontrolirati kretanje stanovništva u HNŽ-u.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 08:04