StoryEditor

Wigemark: Široki Brijeg spada među najrazvijenije općine u BiH

Piše D  /  25.05.2018., 12:05h

Nakon obraćanja poljskog veleposlanika Andrzeja Krawcyzka koji je kazao kako Široki Brijeg smatra duhovnim glavnim gradom Hrvata u BiH medijima se obratio i Wigemark.

Dobar dan svima, zadovoljstvo mi je biti u Širokom Brijegu povodom aktivnosti koje provodimo u lokalnim zajednicama. Cilj je razgovor s običnim ljudima, građanima, načelnicima i gradonačelnicima, a evo danas se, nažalost, nismo sreli s gospodinom Kraljevićem jer ima ranije preuzetih obveza, rekao je na početku svog obraćanja u Širokom Brijegu Wigemark.

Lokalne zajednice su one koje će imati najveće koristi od EU integracija, nisu razlozi samo predpristupna sredstva i fondovi nego i to što će lokalne zajednice vidjeti i korist u oblastima školstva i zdravstva, a to će pomoći i ljudima da ostanu živjeti ovdje, tvrdi Wigemark.

S nama su danas u društvu i različiti eksperti i konzultanti, ljudi koji imaju iskustva po pitanju eu integracija. Moram spomenuti da bi okviru inicijative trebali vidjeti konkretnije rezultate onoga sto smo radili u oba entiteta, još bih napomenuo i da sam impresioniran kad vidim dinamiku lokalnih zajednica u BiH, a poznato je da Široki Brijeg prednjači u razvitku kad su u pitanju općine u BiH  zaključio je Wigemark u svojem uvodnom obraćanju na početku javne tribine kojih je planirano 15 na razini općina u BiH.

I. Crnjac/Dnevnik.ba

27. travanj 2024 22:11