StoryEditor
kad već nije visoki predstavnik

Vulić će provjeriti status "turiste Schmidta" u Službi za poslove sa strancima BiH

Piše desk  /  06.05.2022., 19:24h
Ona je poručila Schmidtu da što god potpisivao i izvršavao po nalogu bošnjačkih političkih predstavnika nikada neće zadovoljiti njihove neracionalne apetite.

Zastupnica SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić istaknula je da njemački turist Christian Schmidt piše Vijeću sigurnosti pisanija zvana izvještaj, iako je svjestan činjenice da toj isto Vijeće sigurnosti nije dalo nikakvu relevantnu odluku o njegovom statusu u BiH.

Vulić je istaknula za Srnu da je "Schmidtovo pisanije zbir poželjnih tračeva i neistina o Srbima i Republici Srpskoj sročenih uz jutarnje kave po Sarajevu od lokalnog osoblja i bošnjačkog kruga, a on je samo puki potpisnik i izvršitelj".

Ona je poručila Schmidtu da što god potpisivao i izvršavao po nalogu bošnjačkih političkih predstavnika nikada neće zadovoljiti njihove neracionalne apetite.

- Ali, iznošenjem neistina granica je pređena i prelazi u sferu dezinformacija o stanju u BiH. Sreća, pa je Vlada Republike Srpske dostavila vjerodostojan izvještaj - naglasila je Vulić.

Ona je navela da je baš zanima boravak Christiana Schmidta u BiH, odnosno da li je svoj status turiste bar registrirao u Službi za poslove sa strancima BiH, što će, kako je rekla, provjeriti kad već ne postoji relevantna odluka Vijeća sigurnosti o njegovom statusu, a šalje im pamflete koje naziva izvještajem.

- Samo jedno mogu zaključiti - turista iz Njemačke u BiH ne posjeduje baš ništa diplomatsko, ali da će se srpski glas i jasan stav o dijalogu i poštovanju daytonske BiH čuti širom svijeta. U to budite sigurni, neznanče stranče! - poručila je Vulić.

Dnevnik.ba

14. svibanj 2024 08:51