Vukanović najavio prosvjede ispred RTRS-a: 'S Dodikom ne želim biti ni u istoj prostoriji, SIP je centar za izborne krađe'SCREENSHOT
StoryEditor
‘ON NIJE MOJ PREDSJEDNIK‘

Vukanović najavio prosvjede ispred RTRS-a: ‘S Dodikom ne želim biti ni u istoj prostoriji, SIP je centar za izborne krađe‘

Piše desk  /  30.10.2022., 09:26h

Što se tiče Milorada Dodika i poziva na formiranje vlasti, Vukanović kaže da s njim ne želi biti ni u istoj prostoriji – s njim se nikad nije ni rukovao

Predsjednik stranke Za pravdu i red Nebojša Vukanović sinoć je gostovao u dnevniku Federalne televizije.

Odmah na početku najavio da će se u srijedu održati prosvjedi ispred RTRS-a.

Za Milorada Dodika kaže da nije njegov predsjednik niti će ikada biti. Za SIP BiH kaže da je to “centralni izborni kartel” i “centar za izborne krađe” – traži od njih da podnesu ostavke jer nisu dostojni funkcija: 

- Do dan-danas nisu objavili izvještaj što je utvrdilo kontrolno brojanje. Jasno je da je došlo do nagodbe SDA i SNSD-a - HDZ je uvijek držao leđa SNSD-u - uz podršku dijela međunarodne zajednice, i da je Dodik pristao na dodatne ustupke. Na Vijeću ministara BiH su dodatno prenesene nadležnosti, u ove četiri godine će se ući u NATO, snažnije sankcije Rusiji..., a da mu oni progledaju kroz prste i daju pečat i legitimitet - rekao je Vukanović.

- Tražimo da se poštuje zakon - poručio je Vukanović. 

Dodao je kako građani ne vjeruje nikome u tim institucijama – a svaki od tih ljudi ima plaću preko 5 i po tisuća maraka – i da rezultat izbora odražava volju birača: “A mi smo na to upozoravali i prije izbora – stotine su tužbi, predstavki, primjedaba. Upozoravali smo na kupovinu biračkih odbora, na lažne političke subjekte, na korupciju...”

Legitimitet represiji neće dati, ponovio je Vukanović:

- Ja ću otići kao na Bali ili Maldive u pritvor na tri mjeseca, ali neću dati da pojede vuk magarca. Pružat ćemo otpor svakodnevno, paralizirati puteve, prosvjedovati širom države, natjerati institucije da rade posao. Oni koji su kukavice i koji su korumpirani – neka se povuku.

- Neka jedan čovjek ostane slobodan, neucijenjen i nekorumpiran – ova zemlja će se izboriti. A ovo što radi SIP BiH, Tužiteljstvo, SIPA – da je ukradeno 13-14 tisuća glasova i da nitko nije uhićen... SIP BiH je provjerio - na Sokocu su dokumenti pečatirani dvoglavim orlom, koji je ukinut prije 16 godina – i njima je to regularno - ustvrdio je Vukanović.

Što se tiče Milorada Dodika i poziva na formiranje vlasti, Vukanović kaže da s njim ne želi biti ni u istoj prostoriji – s njim se nikad nije ni rukovao. S takvim, kaže, nema razgovora: “Ili mi ili oni”.

Mora zakon biti jednak za sve

Dodikov cilj je da u parlamentu - koji ne odražava volju građana - ima dvije trećine pa da onda može Željka Cvijanović, kao što je i on radio, stalno paralizirati, da ima četiri delegata u Domu naroda BiH, navodi Vukanović: 

- On stalno kaže – ja ću praviti probleme, vi mi morate praviti ustupke. Dok god stranci i dobar dio SDA, koja je njegov ključni saveznik, daju mu ustupke – on će praviti sve veće i veće probleme. Nema ustupaka oko države, društva i naroda. Mora zakon biti jednak za sve, moramo prekinuti da se vrtimo u krugu.

Vukanović je na kraju još istaknuo – Dodikov proračun za narednu godinu je 56 milijuna: “Povećao ga je s 10. To nema u Brunejima, u Kataru. On želi sebe proglasiti za neokrunjenog kralja. On je uzurpator! S njim nema razgovora! Istina i pravda su dostižni, narod nema razloga za apatiju. Mi ćemo se boriti dok ne oslobodimo institucije, dok ne budu odgovarali oni koji su narodu učinili zlo”.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 03:58