StoryEditor

Vujanović: Od sutra smanjenje cijena goriva

Piše D  /  14.06.2018., 03:06h

Federalni ministar trgovine je kazao da je situacija s cijenama nafte tretirana tijekom ovog tjedna, prenosi N1.

"Radi se o jako aktueanoj temi i zato mi je zadovoljstvo da bude što kvalitetnija komunikacija i da javnost što preciznije bude obaviještena. Situacija je tretirana ovog tjedna radnim sastankom. Informacija koja je bila manje - više u javnosti je točna. Danas je bila sjednica Vlade i Vlada je detaljno informirana. U skladu sa zakonskim nadležnostima se osigurava zaštita interesa i potrošača. Kao servis građana koji tretira želje građana, ministarstvo je sazvalo taj sastanak i analizirano je sve što se dešava s rastom cijena nafte. Analizirali smo stvarno stanje i što je najvažnije radilo se na iznalaženju modusa da se te radnje odvijaju sukladno s tržištem", kazao je i dodao.

"Prometnici su sugerirali da oni posluju na način da turbulencija i rast cijena nafte, plus rast tečaja dolara se desio i cijene su formirane kako su formirane. Dogovoreno je da će prometnici reducirati svoje troškove. Varijabilna komponenta cijene, marže, je takva koja je najmanja moguća. Kazali smo da javnost i potrošači žele da se respektuje ekonomski momenat i realnost i da mjere neposredne kontrole ne bi išle u prilog manjim distributerima".

Još je kazao da će smanjenje cijena biti od  0,05 KM do 0,10 KM.

"Razlika u cijenama će biti vidljiva sutra. Ono što je bilo artikulirano je obrađeno. Promjena cijene je obvezujeća, sutra će biti vidljiva. Smanjenje cijena će biti od 0,05 KM do 0,10 KM", kazao je Vujanović.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 15:17