StoryEditor
"želimo u eu"

Vučićeva ministrica iznenadila: Rusija ugrožava ideju o slobodnoj, ujedinjenoj i solidarnoj Europi

Piše desk  /  09.05.2022., 11:33h
Zorana Mihajlović je kao cilj Srbije istaknula punopravno članstvo u EU te da Rusija ugrožava ideju o slobodnoj, ujedinjenoj i solidarnoj Europi.

Ministrica rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je povodom Dana pobjede nad fašizmom i Dana Europe da je „ideja o slobodnoj, ujedinjenoj, solidarnoj Europi danas ugrožena i da je poražavajuće što tu ideju ugrožava zemlja koja je podnijela najveću žrtvu u borbi protiv fašizma“.

– Zbog toga je danas svima u Europi potrebno jedinstvo, kako bismo zaustavili rat i potrebna nam je solidarnost kako bismo pomogli onima čiji je život ugrožen, rekla je Mihajlović u pisanoj izjavi.

Istaknula je da Srbija pripada redu država koje baštine antifašističke ideje kojima će braniti zajedničke vrijednosti, boreći se za očuvanje mira i slobodu.

– Srbija najbolje zna što znače žrtve, ratovi i stradanje. Oduvijek smo bili na strani istine, pravde i poštivanja prava, zbog čega smo plaćali visoku cijenu, ali smo uvijek iz svih sukoba izlazili podignute glave, kao pobjednici. Uvjerena sam da ćemo nastaviti s obranom slobode i prava svakog pojedinca, poštivanjem vladavine prava i demokracije i da ćemo ubrzano krenuti ka cilju – punopravnom članstvu u EU, rekla je Mihajlović

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 00:42