StoryEditor

VUČIĆ ZAPRIJETIO: Priština je zatvorila vrata svakom dijalogu, nemamo o čemu razgovarati!

Piše D  /  15.12.2018., 09:12h

Vučić je tako reagirao na vijest o usvajanju rezolucije kosovskog parlamenta, kojim se propisuje da su Ustav, državni suverenitet, teritorijalni integritet i jedinstveni karakter Kosova neprikosnoveni i neotuđivi.

‘‘Oni su izašli s tri bitne stavke, ne znam kome je to upućeno. Misle da time rade pritisak na Srbiju. Svaki dogovor mora voditi punoj nezavisnosti, teritorijalnom jedinstvu Kosova, i pod tri, da se zadrži cjelovitost teritorija po unitarnom principu. To znači da dijelovi teriorija ne mogu biti federacija!‘‘, izjavio je bijesni Vučić, prenosi Direktno.hr.

Rekao je i da su Kosovari ‘‘željeli zatvoriti vrata svakom dijalogu, poručili da žele sve. O čemu mi onda da razgovaramo? Ne znam što bi to trebalo biti tema. Mene to sve manje brine, jer sam vidio kada su uveli takse, da takve odluke može donijeti samo netko tko je sišao s pameti!‘‘, nastavio je Vučić, gostujući na TV Prva.

Podsjetimo, Parlament Kosova u petak je odobrio nacrt zakona o transformaciji KBS u vojsku Kosova, dok je Srbija zatražila hitnu sjednicu Savjeta bezbjednosti UN.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 19:54