StoryEditor

Vučić vjeruje u poboljšanje odnosa s Hrvatskom do kraja godine

Piše D  /  30.07.2021., 02:41h

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, nakon sastanka s hrvatskom kolegicom Kolindom Grabar-Kitarović, kako vjeruje da se odnosi između dviju država i dva naroda mogu "kako-tako" popraviti do kraja godine. Kazao je i da je s Kolindom Grabar-Kitarović razgovarao o konkretnim problemima i da je jako zadovoljan sastankom.

Srbijanski predsjednik izjavio je i da će razgovore s hrvatskom kolegicom  nastaviti uskoro u Dubrovniku, gdje se 1. srpnja održava tradicionalna međunarodna konferencija Dubrovnik Forum. I da ne bismo žurili, nije to jednostavno, imamo mnogo toga što opterećuje naše odnose, ali vjerujem da u idućih šest mjeseci, odnosno do kraja godine, možemo postići značajnije rezultate, koji bi značili i Srbima u Hrvatskoj i Hrvatima u Srbiji, koji bi značili kakvo-takvo popravljanje bilateralnih odnosa između Srbije i Hrvatske, ali i u cjelini, između Srba i Hrvata, rekao je, kako prenosi Tanjug, javlja HRT.

Kolinda Grabar-Kitarović kazala je ranije kako je došlo vrijeme da Srbija i Hrvatska naprave pozitivan iskorak u svojim međusobnim odnosima kako bi rješavale brojna otvorena bilateralna pitanja, ali i mnoge druge probleme među kojima su i zajednički izazovi sigurnosne ili bilo koje druge prirode.

Uoči bilateralnog sastanka u vili Mir s Vučićem rekla kako je iznimno bitno da dvije zemlje u svojim odnosima budu pragmatične i najavila da će tu poruku prenijeti svom domaćinu, srbijanskom šefu države čijoj će inauguraciji večeras nazočiti.

Svečani prijem u povodu stupanja na dužnost predsjednika Vučića bit će održan u Palači "Srbija". Očekuje se više od 60 svjetskih dužnosnika među kojima dvadesetak šefova država i vlada, te oko 5000 uzvanika kojima će predsjednik Srbije biti domaćin u šest za ovu prigodu posebno uređenih salona koji svjedoče o najbitnijim povijesnim trenucima Srbije.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 10:13