StoryEditor
autokratski lider

Vučić prozvao Hrvatsku: Još ih nismo obavijestili da nešto uskoro stiže u Srbiju, mnogo prije nego ono čime se hvale

Piše Hina  /  28.11.2021., 07:12h
Srbijanski predsjednik i čelnik vladajuće stranke Aleksandar Vučić najavio je u subotu da se više neće kandidirati za predsjednika SNS-a i da će Srbija nabaviti novo oružje još brže nego neki u regiji kako je više nitko ne bi ponižavao.

Na stranačkom skupu Srpske napredne stranke Vučić je pred više od 15.0000 tisuća članova u Štark Areni rekao da će ostati na čelu SNS-a do parlamentarnih izbora 3. listopada.

Najavio je da se na sljedećoj Skupštini SNS-a neće kandidirati za predsjednika Srbije istaknuvši da, dok je SNS na vlasti, "vodit će samostalnu, neovisnu i suverenu politiku u interesu njezinih građana".

"Pokušat ću da vas vodim u još jednu pobjedu, a od vas tražim da ona bude najuvjerljivija do sada", poručio je Vučić na skupu u povodu 13. obljetnice stranke, nazvanom "svečana akademija".

"Dok ste vi dolazili mirno, autobusima, neki drugi - kojih je višestruko manje - ponašali su se drugačije", rekao je Vučić.

Time se osvrnuo na jučerašnju blokadu prometnica koju su u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Šapcu i još nekoliko gradova Srbije proveli aktivisti ekoloških pokreta i udruga građana prosvjedujući protiv najavljenog otvaranja rudnika litija na području Jadra u zapadnoj Srbiji.

Srbija danas u svemu očekuje uspjeh, istaknuo je Vučić i ocijenio da će "kumulativno gledajući 2020. i 2021. Srbija  biti zemlja s najvećim ekonomskim rastom u cijeloj Europi", što je popraćeno burnim pljeskom.

Srbija se naoružava da je više nitko ne bi ponižavao

Srbija se "nalazi na europskom putu", rekao je Vučić.

No Srbija "neće napustiti svoje prijatelje" niti se odreći "prijateljstva s Rusijom i Kinom", a niti će se te dvije zemlje odreći prijateljstva sa Srbijom, ustvrdio je.

U povodu hrvatske kupnje francuskih zrakoplova Rafale, Vučić je istaknuo da Srbija jača vojsku kako je više nitko ne bi mogao ponižavati "kao devedesetih i dvijetisućitih godina".

"A ovi koji misle da su najjači, a veoma su jaki, oni ne znaju, još ih nismo obavijestili da nešto uskoro stiže u Srbiju, a mnogo prije će stići nego to što su oni kupili i čime se hvale", rekao je Vučić.

Ponovio je svoje ranije poruke da se "više neće ponavljati Oluje, Bljeskovi i pogromi, bez obzira na sve pritiske".

Dnevnik.ba

10. kolovoz 2022 03:58