StoryEditor
srbijanski predsjednik

Vučić optužuje: Velika Britanija stoji iza napada Prištine na Srbe

Piše Desk  /  16.10.2021., 12:46h
- Imam odlične odnose s Velikom Britanijom i uvijek ću da ih želim, ali ne dam da me prave budalom. Našli smo im 58 čahura, NATO kalibra 5,56. Iz istog je ubijen Oliver Ivanović. Taj kalibar Srbi s Kosova i Metohije nemaju - rekao je Vučić sinoć za TV Prva.

On je rekao da ne može podnijeti vrijeđanje inteligencije lažnom pričom o "borbi protiv korupcije i kriminala", te naglasio da to Priština uvijek radi uz podršku zemalja Kvinte.

Vučić je istaknuo da će Priština uskoro proizvesti još jednu akciju nalik onoj 13. listopada , ali da će tada jedinice poslati u neko albansko mjesto kako bi se opravdali i rekli da je to borba protiv korupcije i kriminala.

Vučić je naglasio da Zajednica srpskih općina mora biti stvorena, jer je tako ugovoreno Briselskim sporazumom, kao i da Srbi moraju izaći i na sutrašnje lokalne izbore na Kosovu i Metohiji, te ponovio da se pogrom nad Srbima na Kosovu neće dogoditi kao 2004. godine.

Govoreći o krizi po pitanju plina i struje, Vučić je rekao da "živ nije" do susreta s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom koji je zakazan za 25. studenog.

On je naveo da će Srbija do Nove godine potrošiti zalihe plina i da je susret s Putinom od ključne važnosti, kojeg će, kako je naveo, zamoliti da cijene plina za Srbiju ostanu iste još nekoliko mjeseci.

- Prvi put ću da kažem što su nam Rusi ponudili. Јa sam rekao da mi to ne možemo platiti. Rusi su rekli uzmite 70 posto burzovne cijene i 30 posto naftnu formulu po sadašnjim cijenama, a to je 790 dolara umjesto 270. Mi sada plaćamo 100 posto po naftnoj formuli - rekao je Vučić i ponovio da će Srbija, po potrebi, dobivati struju od Republike Srpske, koju će kasnije vraćati.

Kada je riječ o prisluškivanju, Vučić je rekao da je postojala grupa ljudi iz MUP-a koja je nedvosmisleno radila na prikupljanju obavještajnih podataka o njemu i njegovoj obitelji, da je u sve to nesumnjivo bio umiješan i vanjski faktor, a sve s ciljem kako bi ga sklonili s vlasti.

Na pitanje da li je ministar obrane Srbije Nebojša Stefanović, koji je tada bio ministar policije, među onima koji su željeli da ga sklone s vlasti i zašto je onda još u vladi, Vučić je rekao da nema dokaze da je Stefanović to radio, kao i da će ako je za nešto kriv ići u zatvor.

Što se tiče borbe protiv virusa covida 19, on je najavio da će Krizni stožer sutra razgovarati o covid propusnicama i da će onda biti donijeta odluka, piše RTRS.

Dnevnik.ba

06. svibanj 2024 02:03