StoryEditor
spominjali i institucije bih

Vučić nakon sastanka s Dodikom: Sankcije su uvijek donosile samo problem, a nikada rješenje

Piše Desk  /  14.01.2022., 13:11h
Danas su se u Beogradu sastali član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

Govorili su o aktualnostima na političkoj sceni, posebno u BiH te su ocijenili da su mir i stabilnost od ključnog značaja za cijelu regiju, prenosi Tanjug.

Vučić je rekao da su sankcije SAD protiv Milorada Dodika i drugih službenika Republike Srpske užasan presedan, te da jedino mogu da donesu katastrofalne posljedice po razvoj odnosa između tri naroda i dva entiteta u BiH, ali i šire, u cijeloj regiji.

- Sankcije su uvijek donosile samo problem, a nikada rješenje - dodao je Vučić, prenose srbijanski mediji.

Vučić je istaknuo da je svaka odluka na rukovodstvu RS, ali da Dodika i sve političke predstavnike u RS moli da razmotre njegov prijedlog da se vrate u institucije BiH.

- Moja molba Dodiku i svim političkim faktorima u RS nije zahtjev da se s bilo čim suglase, ili za bilo što glasaju, naprotiv, moja molba je da sto gdje treba da sjede predstavnici RS ne bude prazan i da se na najbolji mogući način bore za interese entiteta i srpskog naroda - poručio je Vučić.

Vučić je ponudio da Dodik svim institucijama i političkim predstavnicima u Banjoj Luci obrazloži svoj prijedlog.

Vučić i Dodik dogovorili su i održavanje velikog sabora Republike Srbije i Republike Srpske, uključujući i zajednički sastanak za 27. siječnja, kada će se odlučivati o strateškim ekonomskim projektima i daljem unapređenju suradnje u svim oblastima.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 16:30