StoryEditor

Vučić nakon "iznenađenja" na pregovorima u Washingtonu: Odbio sam!

Piše D  /  04.09.2020., 07:09h

"Prvi dokument koji smo dobili je imao naslov ‘Ekonomska normalizacija‘, sadrži dvije strane, prištinsku i našu, onda nam američka strana podijeli dokument koja nijedna strana nije vidjela. Ne možete iznositi taj papir jer svatko ima broj, niti ga fotografirati. Taj papir je bio užasno težak, imao je 15-16 točaka. Jedna od točaka je bila o međusobnom priznanju između Kosova i Srbije, to nije nikakva novost, to je američka politika. Rekao sam da mi to ne možemo prihvatiti i moram biti iskren i reći da su Amerikanci bili fer i mislim da u drugim dokumentima te odredbe više neće biti", kazao je Vučić.

Dodao je da je Mali rekao istinu i da se divi ljudima koji su stanju reći da je netko izmislio nešto, osvrćući se na tweet Richarda Grenella koji je objavio da nije točno da Washington od Srbije traži priznanje Kosova.

"Čuvao sam ustav i Srbiju, ne zaslužujem nikakvu medalju, to nije lako, ali ponosni smo kako smo branili Srbiju. Ne mogu ni govoriti o patološkim lažovima koji kažu da je priča o dokumentu i priznanju Kosovu neistinita. Grenell nije rekao na što točno misli", kazao je Vučić.

Premijer Kosova Avdulah Hoti je prije obraćanja Vučića kazao medijima da Prištinu zanima samo priznanje Kosova, a Vučić je kazao da je Priština spremna pristati na sve da bi došlo do priznanja.

"Neću potpisati bilo kakav dokument o nezavisnosti Kosova, to sam rekao svima", poručio je Vučić.

Istaknuo je da su predstavnici Srbije došli u Washington postići dogovor, te da se nada da je to i sada moguće.

"Tu ima dobrih stvari koje se tiču ekonomije. Borimo se da Priština prihvati mali ‘schengen‘ jer bi to značilo slobodan protok robe, kapitala i usluga i uz američke garancije tu više ne bi smjelo biti igara. U tijeku je borba, a o svemu ćemo vas obavijestiti. Hoće biti ugovora i susreta na još višoj razini, zavisi od onog što ćemo uraditi", rekao je Vučić.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 11:57