StoryEditor
‘šteta ogromna‘

Vučić: Borit ćemo se što duže da ne uvedemo sankcije Rusiji

Piše fena  /  15.05.2022., 11:32h
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će se Srbija boriti da što duže ustraje u svojoj politici da ne uvede sankcije Rusiji, naglasivši da je šteta koju zbog toga trpi ogromna.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija trpi puno zbog neuvođenja sankcija Rusiji i da bi se živjelo deset puta bolje kada bi to uradila, ali da neće jer vodi samostalnu politiku, prenosi Beta.

On je rekao da je mnogim političarima lako pričati da su protiv uvođenja sankcija Rusiji.

"I moja tetka je protiv i moj otac je, pa što s tim, kakve to veze ime s vođenjem države", rekao je Vučić na televiziji Prva.

On je objasnio da Srbija trenutno nema izlaz na tržište kapitala, da su krediti skuplji i da se sada nudi zajam po kamati od sedam posto kao, kako je primijetio, u vrijeme "onih koji su opljačkali zemlju", i da je teško refinanciranje kredita, što će se na kraju odraziti na plaće i mirovine.

"Svi će reći da Vučić najavljuje uvođenje sankcija. Ne, borit ćemo se dokle možemo da čuvamo svoju politiku i tu politiku vodimo ne zato što imamo nešto od neuvođenja sankcija. Pošto ću slušati stručnjake da je to zbog cijene plina, a to nam je milijardu, dok mi na ovome gubimo više milijardi, da ne pričam o manjem dolasku direktnih investicija, i da je sedam američkih producenata i glumaca odbilo doći snimati filmove jer nismo uveli sankcije Rusiji", rekao je Vučić.

On je ponovio da Srbija zna koliko su sankcije nefer i da Srbija sve to radi zbog poštovanja prava, ali i rekao da narod treba znati da država gubi puno zbog neuvođenja sankcija Rusiji, prenosi agencija Beta.

Dnevnik.ba

23. lipanj 2022 18:00