StoryEditor

Vučić 26. veljače: Virus je smijurija; Vučić 14. ožujka: Mnogi će umrijeti

Piše D  /  14.03.2020., 10:03h

Portal direktno.rs objavio je kronologiju istupa Vučića i njegovih suradnika na temu koronavirusa. Postavlja se pitanje - kako očekivati kvalitetno političko vodstvo i staloženu i racionalnu međudržavnu politiku od čovjeka koji na ovakav način pristupa pandemiji virusa?

1. Zlatibor Lončar, ministar zdravlja: Nema razloga za paniku, koronavirus je dosta slabiji od obične sezonske gripe.

2. Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije: Gdje alkohol postavite, tu koronavirus ne raste. Ja sam sad sebi našao dodatni razlog da popijem po jednu čašicu dnevno.

3. Branimir Nestorović, pulmolog: Ne mogu vjerovati da će se jedan narod, koji je preživio sankcije, bombardiranje, svakojaka maltretiranja, uplašiti najsmješnijeg virusa u povijesti čovječanstva, koji samo na Facebooku ppostoji.

4. Branimir Nestorović, pulmolog: Ja sam bio protiv naručivanja maski i testiranja. Mislim da je to potpuno besmisleno. Da nemamo test, mi ne bismo znali da je epidemija.

5. Branimir Nestorović, pulmolog: Žene, možete slobodno ići u Milano u šoping".

Kasnije je Vučić uvjeravao građane da nisu čuli to što su čuli i da otpočetka ozbiljno doživljavao koronavirus.

A onda 11. ožujak:

1. Aleksandar Vučić: Govore "najsmješniji virus". Nemojte lagati, nitko nije rekao da je najsmješniji virus. Nitko!... I nemojte lagati!

Pa 12. ožujka...

2. Ana Brnabić, premijerka: Broj respiratora je državna tajna.

Nekoliko sati kasnije:

3. Aleksandar Vučić: Imamo 1.008 respiratora.

Samo dva dana kasnije, 14. ožujka, predsjednik Vučić respiratore ponovo označava "državnom tajnom".

1. Aleksandar Vučić:  Što vas briga odakle respiratori? Respiratori su od danas državna tajna. Pišite što hoćete vi iz tupave političke oligarhije, a mi ćemo činiti sve za naš narod. Ja sam ih nabavio za narod, pa me pitajte kad sve prođe odakle sam ih nabavio.

Pored priče o respiratorima, promijenio je priču i o koronavirusu. Više nije "najsmješniji u povijesti" kako ga je doktor Nestorović nazvao.

2. Aleksandar Vučić: Očekujemo da mnogi ostanu bez svojih voljenih, a naš je cilj da to smanjimo - rekao je Vučić.

Dnevnik.ba

30. travanj 2024 18:11