StoryEditor

Vrsaljko: Taktika? Ma nije ovo do taktike, već do drugih stvari

Piše D  /  25.03.2021., 02:03h

Šime Vrsaljko vratio se u hrvatsku reprezentaciju nakon gotovo dvije i pol godine, u Ljubljani imao punu minutažu. Ipak, ‘vatreni‘ nisu oduševili, pa se iz Stožica vratili s prvim kvalifikacijskim porazom na putu prema Svjetskom prvenstvu u Kataru, prenose 24sata.hr.

Povratak u reprezentaciju donosi mi veliko veselje, zadovoljstvo i druženje s momcima, sam taj boravak s njima svakog dana mi je baš nedostajao. Ali, nismo tu samo da se družimo, već i da ostvarujemo rezultate, oni kreiraju atmosferu, oni donose zadovoljstvo. Sada rezultatski ne možemo biti zadovoljni, ali možda je dobro što je taj poraz stigao odmah na početku kvalifikacija, vjerujem da ćemo u nastavku biti puno bolji i konkretniji nego jučer - rekao je Vrsaljko, pa nastavio:

Sve reprezentacije igraju nogomet, sve su organizirane i dobro stoje, a mogu vas ugroziti kroz kontranapade. U svim sljedećim utakmicama smo sada favoriti, ali morat ćemo se potruditi više nego jučer, prvo zabiti i usmjeriti pozitivnu energiju na podizanje samopouzdanja.

Još malo o povratku...

Ma da mi je netko rekao prije 2,5 godine da toliko dugo neću igrati za reprezentaciju, rekao bih mu da je lud. Ništa se od tada nije promijenilo, dosta je mladih stiglo, no oni su se brzo prilagodili na atmosferu koja vlada u reprezentaciji. Ali, rezultat kreira atmosferu, u nogometu ono što je bilo jučer, ne vrijedi i danas.

Još malo o povratku...

- Ma da mi je netko rekao prije 2,5 godine da toliko dugo neću igrati za reprezentaciju, rekao bih mu da je lud. Ništa se od tada nije promijenilo, dosta je mladih stiglo, no oni su se brzo prilagodili na atmosferu koja vlada u reprezentaciji. Ali, rezultat kreira atmosferu, u nogometu ono što je bilo jučer, ne vrijedi i danas.

- Sve momčadi su taktički napredovale, sve se znaju braniti, iz obrambenog bloka vas mogu ugroziti ako imaju nekoga koji je spreman brzinom pobjeći. Protiv takvih ste momčadi uvijek u riziku jer igrate visoko, ali spremni smo na to, imamo kvalitetu i znanja da to riješimo u našu korist.

Dnevnik.ba

21. rujan 2024 02:57