StoryEditor

Vrhovni sud o žalbi na presudu Davidu Komšiću za brutalno ubojstvo Kristine Krupljan

Piše D  /  21.03.2019., 08:03h

Vrhovni sud Republike Hrvatske u četvrtak u 10 sati objavit će odluku o žalbi Davida Komšića na presudu Županijskog suda od 9. travnja 2018. godine kojom je dobio 30 godina kazne zatvora zbog brutalnog ubojstva trudne 18-godišnje Kristine Krupljan.

Iako je Komšićev odvjetnik Veljko Miljević nastojao dokazati da je Komšić bio neubrojiv te pokušao da mu se sudi kao maloljetniku kako bi dobio maksimalno 10 godina zatvora, sutkinju Sanju Mazalin to nije uvjerilo te je odlučila dati do znanja da je Komšić bio svjestan što rad kad je 88 puta ubo Kristinu koja se neuspješno nastojala obraniti.

Istovremeno, tijekom suđenja, Davidova obitelj je pokušavala ocrniti žrtvu, navela je sutkinja u obrazloženju presude pri čemu je na kraju uputila poruku cijelom društvu u kojem je primijetila “ozbiljne poremećenosti”: “Ako želimo pošten svijet… onda trebamo reći da je ključna uloga roditelja da djecu odgajaju. A pogotovo tinejdžere, koje nije dobro preliberalno odgajati. Djeci je nužno postaviti granice. Kad svi uočimo neki problem, neku agresiju, nemojmo je ignorirati. Nemojmo zataškavati probleme. Probleme treba realno sagledati i reagirati… Nikad ne tolerirajmo nasilje. Ni doma, ni u obitelji, ni na poslu, nigdje.”

Majka se boji da sud neće smanjiti kaznu

Kristinina majka, Vesna Krupljan, rekla je za Index kako se boji da bi Vrhovni sud Komšiću mogao smanjiti kaznu. “Toga se jako bojim, nadam se da mu neće smanjiti kaznu, ne bi smjeli. On je moju Kristinu ubio, izmrcvario ju je, 88 puta ju je izbo nožem.”

Krupljan je nezadovoljna presudom Općinskog kaznenog suda u Zagrebu Davidu Komšiću i njegovim prijateljima Arjanu i Armendu Redžepiju te Filipu Filipoviću zbog otmice i napada na Kristinu u studenom 2016. godine, tri mjeseca prije njezina ubojstva.

Naime, dosuđene su im manje kazne od onih koje je tražilo tužiteljstvo. Umjesto dvije godine i četiri mjeseca zatvora, Komišić je dobio godinu i šest mjeseci zatvora, a Redžepi Arjan osuđen je na jedinstvenu kaznu od jedne godine zatvora, uvjetno na pet godina, umjesto dvije godine zatvora. Također, umjesto dvije godine, Armendu i Filipu dosuđena je jedinstvena uvjetna kazna od 11 mjeseci zatvora s rokom kušnje od četiri godine.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 01:10