StoryEditor

Majka Kristine Krupljan razočarana presudom monstrumu Komšiću: ´Trebali su svi u zatvor´

Piše D  /  13.03.2019., 11:03h

Tužiteljstvo je za Komšića tražilo dvije godine i četiri mjeseca zatvora, a za preostalu trojicu dvije godine, međutim sutkinja Ana Kovačević dosudila im je znatno manje kazne.

Proglasila ih je krivim za kaznena djela protiv slobode i protiv imovine. Komšiću je izrekla jedinstvenu kaznu od godine i 6 mjeseci, Redžepi Arjan osuđen je na jedinstvenu kaznu od jedne godine zatvora, uvjetno na pet godina.

Armandu Redžepiju i Filipu Filipoviću dosuđena je jedinstvena uvjetna kazna od 11 mjeseci zatvora s rokom kušnje od četiri godine.

"Okrenuo se prema meni i pogledao me prvi put"

"To su premale kazne, očekivala sam da će ih sve poslati u zatvor. Kakva je to olakotna okolnost da nikad nisu kažnjavani i da su tek ušli u dob starijeg punoljetništva, kako je rekla sutkinja. Trebali su ići u zatvor. Šokirana sam ovom presudom", rekla je za Index majka ubijene Kristine, Vesna Krupljan.

Priča kako sve ovo jako teško podnosi, pod stalnim je stresom i na bolovanju je već nekoliko mjeseci. Po noći ne spava, ne može jesti, a najviše od svega se, kaže, boji odluke Vrhovnog suda.

Naime, 21. ožujka Vrhovni sud će odlučivati o žalbi Davida Komšića na presudu za ubojstvo Kristine za što mu je dosuđena kazna od 30 godina zatvora.

"Toga se jako bojim, nadam se da mu neće smanjiti kaznu, ne bi smjeli. On je moju Kristinu ubio, izmrcvario ju je, 88 puta ju je izbo nožem. Cijelo vrijeme dok je trajalo suđenje za njeno ubojstvo, kao i ovo suđenje za napad na moju kćer, nije me nijednom pogledao. No sad me u ponedjeljak, na predzadnjem ročištu za napad, pogledao. Okrenuo se prema meni i uputio mi onaj pogled. Inače on prvi izlazi iz sudnice s policajcima i kad se okrenuo prema meni, iznenadila sam se", rekla je za Index Kristinina majka.

Komšić nije želio doći na izricanje presude

Inače, Komšić danas nije bio na izricanju presude jer je to bila njegova odluka.

"Sutkinja ga je u ponedjeljak pitala želi li doći na izricanje presude i on je odgovorio da ne želi", rekla je Vesna Krupljan.

Komšić se nalazi u Lepoglavi gdje služi 14-mjesečnu zatvorsku kaznu zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je u travnju 2016. poginuo pješak te čeka drugostupanjsku presudu zbog ubojstva Kristine Krupljan.

Suđenje Komšiću i njegovim prijateljima za napad na Kristinu počelo je 20. kolovoza 2018. godine.

Podsjetimo, Komšića i njegove prijatelje tereti se da su 27. studenog 2016. oko 5.40 sati na Bukovačkoj cesti presreli Kristinu svojim vozilom te joj razbili automobil, iživljavali se nad njom, udarali je i čupali za kosu.

Dnevnik.ba

07. svibanj 2024 10:24