StoryEditor

Vlada FBiH podijelila više od 8 milijuna KM kompanijama iz poljoprivrednog sektora

Piše D  /  24.12.2020., 12:12h

Sredstva u ukupnom iznosu od 8 milijuna 199 tisuća 933,02 KM dodjeljuju se 31 izvozno orijentiranom gospodarskom subjektu iz poljoprivredno-prehrambenog sektora, a koji su odabrani u skladu s javnim pozivom ovog ministarstva.
 

"Vlada Federacije BiH je, na prijedlog resornog ministarstva, na posljednjoj sjednici usvojila Odluku o dodjeli financijske pomoći izvozno orijentiranim gospodarskim društvima, zadrugama, obrtima i drugim pravnim subjektima iz poljoprivredno-prehrambenog sektora u okolnostima pandemije COVID-19", navodi se u priopćenju.

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva će s korisnicima pomoći potpisati ugovor zbog nadzora nad utroškom sredstava, a subjekte kojima je odobrena financijska pomoć ministarstvo će narednih dana obavijestiti o terminu potpisivanja ugovora.

Odluka o pomoći poljoprivredno-prehrambenom sektoru donesena je u skladu s Uredbom Vlade FBiH o interventnim mjerama za podršku ugroženim sektorima gospodarstva FBiH u okolnostima pandemije COVID-19, s ciljem pomoći četiri najugroženija sektora gospodarstva u Federaciji BiH. Ovom uredbom iz Proračuna FBiH su izdvojena sredstva u iznosu od ukupno 90 milijuna KM.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 17:44