StoryEditor
rat u ukrajini

Više mrtvih u ruskom zračnom napadu na Harkov

Piše fena  /  06.08.2023., 13:52h

Centar za transfuziju krvi u regiji Harkov i tvornica Motor Sič u Zaporožju u subotu su pogođeni u novim ruskim zračnim napadima, objavio je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski. Dodao je da je u napadu na centar za transfuziju krvi poginulo i ozliješeno nekoliko osoba. Nije iznio točne podatke o broju žrtava.

Kaže se da su ruske snage ispalile manevarske projektile prema gradu Kupjansku u regiji Harkov kasno u subotu. "Oborene su neke rakete", napisao je Zelenski na Telegramu, dodajući da je u napadu na centar odnijelo nekoliko života i ranjenih.

U centru je nakon napada izbio i požar, ali vatrogasci su ga već ugasili, javlja njemačka novinska agencija DPA, prenosi STA.

- Sam ovaj ratni zločin govori sve o ruskoj agresiji. Pobijediti teroriste pitanje je časti svakoga tko cijeni vrijednost života - istaknuo je.

Navodno je pogođena i tvornica Motor Sič u regiji Zaporožja. Zelenski nije izvijestio o žrtvama napada. Motor Sič smatra se najvažnijim ukrajinskim proizvođačem motora za avione i helikoptere te plinskih turbina, prenosi francuska novinska agencija AFP.

- Ukrajina će braniti svoju slobodu, a Rusija neće moći zamijeniti međunarodno pravo terorom ili bilo kakvom vrstom zastrašivanja - dodao je Zelenski, prenosi STA. 

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 20:38