StoryEditor

(VIDEO) Pogledajte munjeviti bijeg od sigurne smrti

Piše D  /  02.07.2019., 09:07h

Video su snimili putnici koji su se vpzili cestom na rubu Nacionalnog parka Nagarhole, koji se nalazi u južnom dijelu države Karnataka u Indiji.

Iznenada se velika mačka, koja može trčati oko 65 kilometara na sat, pojavila iz šume i počela tržati za motociklom. Tigar se uputio direktno prema vozilu, ali na sreću nije predugo trčao i brzo je nestao u šumi s druge strane puta.

Nejasno je jesu li vozači bili svjesni tigra prije nego što je izašao iz šume, iako činjenica da je putnik snimao u tom smjeru sugerira da su ga uočili.

Velika životinja u videu je jedan od 72 tigra koji žive u Nacionalnom parku Nagarhole i činilo se kao da želi pokazati kome pripada.

Ranije ove godine jedan od tigrova parka je ubio tri osobe, uključujući i 28-godišnjeg i 60-godišnjeg muškarca, prije nego što su ga službenici uhvatili i smirili, izvještava MailOnline.

Osim nedavnih napada, dva farmera su također ubijena na rubu parka od strane muškog tigra 2015. godine. Nagarhole je postao Nacionalni park 1983. godine, a zajedno s Nacionalnim parkom Bandipur, rezervatom za divlje životinje Mudumalai i rezervatom za divlje životinje Wayanad, jedno je od posljednjih preostalih i najbolje zaštićenih staništa za ugrožene vrste kao što su slonovi i tigrovi.

Bengalski tigar je naveden kao ugrožen na crvenoj listi IUCN-a, s populacijom za koje se navodi da je u opadanju.

Dnevnik.ba

30. travanj 2024 16:04