StoryEditor

(VIDEO) Objavljena uznemirujuća snimka stravičnog napada manijaka u Kaliforniji

Piše D  /  09.08.2019., 12:08h

Podsjetimo se, 33-godišnji muškarac iz Garden Grovea jučer je priveden nakon što je ubio zaštitara u trgovini. 

Šef lokalne policije na konferenciji za novinare rekao je kako je počinitelj Zachary Castaneda opljačkao stan i nekoliko poslovnih objekata.

Naoružan nožem i pištoljem opljačkao je stan, pekarnicu, poslovnicu osiguranja, benzinsku postaju te je provalio u trgovinu gdje se i predao policiji.

Na videosnimci se vidi kako 33-godišnjak ulazi u poslovnicu s kapuljačom na glavi i prilazi 53-godišnjoj zaposlenici koja sjedi za radnim stolom.

Uskoro Castaneda vadi noževe i više puta bode nesretnu ženu, prenosi Index.

UPOZORAVAMO VAS DA JE SNIMKA UZNEMIRUJUĆA, GLEDATE JE NA VLASTITU ODGOVORNOST

"Zaposlenica je bila vrlo hrabra", rekli su iz policije na konferenciji za novinare, a prenosi Time.

"Borila se najbolje što je mogla i zadobila je više ubodnih rana", kazali su i dodali kako je hospitalizirana i kako se očekuje da će preživjeti.

Prvi napad započeo je jučer oko 16 sati po lokalnom vremenu kada je osumnjičeni navodno opljačkao stan u kompleksu zgrada u kojem i živi. Nakon toga je navodno opljačkao pekarnicu, pri čemu nitko nije bio ozlijeđen.

Castaneda se tada vratio u svoj stambeni kompleks, gdje se sukobio s dvije žrtve ranijih pljački. Njih je pritom izbo nožem. Kada je policija stigla na mjesto događaja, pronašla je dvojicu muškaraca s više ubodnih rana; jednog na balkonu i drugog u stanu. Jedan muškarac je proglašen mrtvim na mjestu događaja, a drugi je prevezen u bolnicu gdje je podlegao ozljedama.

U 17:39 sati policija je primila još jedan telefonski poziv o oružanoj pljački u poslovnici osiguranja gdje je Castaneda navodno prijetio službenici i pobjegao s mjesta događaja.

U 18:06 sati policijski službenici primili su sljedeći poziv o oružanoj pljački u osiguravajućoj agenciji. Castaneda je tamo napao 53-godišnju zaposlenicu i izbo je više puta s nožem.

U 18:09 sati policija je primila poziv o napadu na benzinskoj stanici Chevron. Smatra se kako je 44-godišnji muškarac točio benzin kada je Castaneda izvadio dva velika noža i napao ga, skoro mu odsjekavši nos. Castaneda je nakon toga natočio benzin i otišao s mjesta događaja.

Muškarac je prevezen u bolnicu i očekuje se da će preživjeti.

Policija je oko 18:30 sati pronašla njegovo vozilo, srebrni Mercedes. Parkiran ispred 7-Elevena. Ubrzo je došao i osumnjičenik s pištoljem koji je uzeo od zaštitara, kojeg je prije toga ubio. Nakon toga se predao policiji. Tijekom istrage, policija je saznala i za četvrto ubojstvo, gdje je Castaneda ubio osobu u obližnjem restoranu Subway.

Kako piše AP,  nasilje je bilo nasumično, a jedini poznati motivi za sada su pljačka, mržnja i ubojstvo, rekao je poručnik policije Garden Glove na konferenciji za medije. 

“Znamo da je ovaj čovjek bio bijesan i da je večeras naudio puno ljudi”, izjavio je. 

Osumnjičenik i sve žrtve su Latinoamerikanci.

Dvoje ozlijeđenih je u stabilnom stanju i očekuje se da će preživjeti, otkrio je poručnik Carl Whitney.

Policija je priopćila da je osumnjičeni, Zachary Castaneda, u napadima koristio "više noževa i mačeta".

Dodala je i kako je Castaneda identificiran kao član bande. Ranije je bio u zatvoru zbog posjedovanja i preprodaje metamfetamina, a uz sebe je imao i vatreno oružje, prenosi Index.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 16:50