StoryEditor

(VIDEO) Objavljena snimka svjedočenja patologa: Što je o smrti Dženana Memića otkrila obdukcija?

Piše D  /  23.07.2021., 08:07h

Hamza Žujo svjedočio je prije više godina o obdukciji koja je provedena na tijelu Dženana Memića dok je trajao proces protiv Ljube i Bekrije Seferovića koji su bili optuženi da su skrivili prometnu nesreću u kojoj je, kako su tužitelji govorili, "stradao Dženan".

Ljubo i Bekrija prvo su oslobođeni optužbi, a danas se pred Vrhovnim sudom odvija proces po žalbi Županijskog tužiteljstva u ovom slučaju, gdje će, ponovo, svjedočiti dr. Žujo.

Dakako, obitelj Memić, kao i njihov odvjetnik Ifet Feraget, već godinama tvrde da je Dženan ubijen, a istragu o cijelom slučaju preuzelo je Tužiteljstvo BiH koje je podiglo optužnicu protiv Alise Mutap i ostalih za prikrivanje istine o slučaju. Sud je potvrdio ovu optužnicu.

Grupa Pravda za Dženana tim je povodom objavila ovu snimku te su poručili:

"U svom izlaganju tijekom prvog postupka pred županijskim sudom ŽS, jasno je opisao koje je sve ozljede konstatirao na Dženanovom tijelu.

Na upit obrane može li objasniti to da Dženan nije imao ozljede koje bi upućivale na to da je doista udaren kombijem u naletu s leđa, tužitelj Sead Kreštalica je prigovorom pokušao zaustaviti doktorov odgovor.

To je predsjedatelj sudskog vijeća Igor Todorović odbio i zatražio od vještaka da odgovori na postavljeno pitanje.

Danas će pred Vrhovnim sudom FBiH u slučaju koji se vodi protiv Ljube i Bekrije Seferović, a na osnovi žalbe županijskog tužiteljstva ŽS, svoje iskaze dati dr. Hamza Žujo i dr. Željko Karan."

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 04:48