StoryEditor

(VIDEO) Blaž Slišković: U Tuzli nas zanima samo pobjeda

Piše D  /  23.11.2018., 12:11h

Plemići se nalaze na drugom mjestu Premijer lige sa pet bodova zaostatka za vodećim Sarajevom. S obzirom na nešto lakši raspored Sarajlija u završnici prvog dijela sezone, ekipa trenera Blaža Sliškovića u Tuzlu putuje s imperativom pobjede kako bodovna razlika na vrhu ljestvice ne bi bila povećana, prenosi Pogled.ba

"Idemo u Tuzlu s namjerom da odigramo borbenu i kvalitetnu utakmicu, da pokažemo volju i želju i vratimo se iz Tuzle s pozitivnim rezultatom. Za mene uvijek pozitivan rezultat znači pobjeda, tako da idemo s tom namjerom. Očekujemo protivnika koji također želi tri boda, odnosno ne želi izgubiti. Pripremali smo se ovaj tjedan i promijenili lokaciju radi samih igrača, jer postalo je malo u Međugorju monotono. Otišli smo u Čapljinu 3-4 dana i mislim da je to dosta pozitivno djelovalo na igrače. Rezultat uvijek diktira kako ste proveli pripreme i pauzu, i to nama ne ide u prilog. Nismo rezultatski poslije pauza bili uspješni, ali se nadamo da ćemo se iz Tuzle vratiti s tri boda. Od prve minute ćemo se postaviti s namjerom da pobijedimo i vidjet ćemo hoćemo li u tome uspjeti", kazao je trener Zrinjskog Blaž Slišković na konferenciji za novinare i dodao: 

"Pet bodova i jest mnogo, ali i ne mora biti. Do kraja prvenstva ima još dosta utakmica za odigrati. S obzirom da Sarajevo igra dvije utakmice kući za očekivati je da osvoji maksimalan broj bodova. Samim time je nama imperativ da ako mislimo zadržati tih pet bodova razlike, da i mi osvojimo isto bodova. To nam je cilj, ali smatram da ne trebamo toliko gledati ni Sarajevo, ni Željezničar, ni Široki, nego jednostavno ići iz utakmice u utakmicu i pokušavati igrati što kvalitetnije i osvajati bodove. Tek ćemo u dogledno vrijeme, odnosno na proljeće razmišljati o mogućnostima u završnici prvenstva. Naše ambicije su uvijek i biti će da budemo u samom vrhu. Ne bi bilo dobro da nam se Sarajevo odmakne na više od tih pet bodova, jer bi to onda bilo puno teže stizati. U Tuzli je veoma značajna utakmica za nas, ali značajna je i za samog protivnika". 

Slišković u Tuzli neće moći računati na najboljeg strijelca Premijer lige Nemanju Bilbiju, te Miloša Filipovića koji je prošle sezone bio najbolji golgeter natjecanja. Osim njih u kadru nema Šovšića, Bencuna, Aćimovića, Pezera, Laštre, igrača koji su već duže vrijeme van stroja. 

Trener Zrinjskog ima dvije dvojbe oko sastava: na gol će Brkić, stoperi Barišić i Jakovljević, na desnoj strani su Galić i Kadušić, lijevo će igrati Rugašević ili Stojkić, dva zadnja vezna Perišić i Rustemović, ispred njih će biti Čirjak ili Hairlahović, na lijevom krilu Todorović, a u vrhu napada Veselinović. 

Utakmica Tuzla City - Zrinjski igra se u subotu u 13 sati. 

Dnevnik

29. travanj 2024 00:31