StoryEditor

Velikani se otimaju se za ponajboljeg mladog stopera na svijetu

Piše D  /  09.02.2019., 07:02h

Barcelona već neko vrijeme prati mladog nizozemskog braniča Matthijsa de Ligta. 19-godišnji stoper ove je sezone odigrao 33 utakmice za prvu ekipu Ajaxa i zabio tri gola, te upisao dvije asistencije. Riječ je o jednom od najtalentiranijih stopera na svijetu, a Barca takvu priliku ne želi propustiti. Da bi ga doveli, moraju smekšati Ajax i Mina Raiolu što nije uvijek lagan zadatak.

"Imam sjajne odnose s Raiolom još od kada nam je prodao Ibrahimovića. On je vrlo smiješan i vrlo zahtjevan tip koji se brine o jako puno igrača. Nemam problema niti s jednim agentom. Hoće li biti teško realizirati ovaj posao? Ne radi se uvijek o novcu. Barcelona privlači igrače, mnogi žele sudjelovati u ovoj velikoj klupskoj eri", rekao je predsjednik Barce Josep Maria Bartomeu kada su ga pitali za de Ligta.

Ipak, izgleda da se Raioli baš i ne da toliko pregovarati s Barcelonom pa je svojeg mladog klijenta ponudio Real Madridu. Ajax traži 90 milijuna eura, ali Mino kaže kako bi se dalo sve srediti i za 80 milijuna.

U Realu su svakako u potrazi za dobrim stoperom koji bi mogao naslijediti Sergia Ramosa, a dodatnu draž daje im i to što bi svojem najvećem rivalu, Barceloni, pokvarili posao pa ovakav rasplet ne djeluje uopće nemogućim.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 20:28