StoryEditor
MOSTAR

Velika akcija UNO-a: Zaplijenjena vozila i autodijelovi vrijedni više od 150 tisuća KM

Piše desk  /  11.11.2022., 13:42h

Ovlašteni službenici Uprave za neizravno oporezivanje, Regionalni centar Mostar, u operativnoj akciji kodnog naziva Auto-otpad 2022 na nekoliko lokacija oduzeli su rabljena vozila i ostale autodijelove u vrijednosti od oko 160.000 KM.

Na području Regionalnog centra Mostar ovlašteni službenici UNO proveli su operativnu akciju kodnog naziva Auto-otpad 2022 s ciljem kontrole prometa i porijekla strane robe u poslovnim subjektima.

"Predmet operativne aktivnosti bili su auto-otpadi, odnosno vozila i dijelovi za automobile, koji nisu prošli odgovarajuću carinsku proceduru. Tijekom provođenja operativne akcije, službenici Sektora za provođenje propisa, uz sudjelovanje grupa za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja iz svih regionalnih centara, na području više gradova izvršili su provjere na osam lokacija. Tom prilikom su na 6 lokacija pronađene nepravilnosti koje su rezultirale oduzimanjem 16 rabljenih vozila i određene količine autodijelova za vozila, bez vjerodostojne dokumentacije o njihovom porijeklu", naveli su iz UNO-a.

Prema preliminarnoj procjeni, ukupna tržišna vrijednost privremeno oduzete robe iznosi oko 160.000 KM.

"Za utvrđene nezakonitosti protiv počinitelja će biti provedeni postupci u skladu s važećim prekršajnim zakonodavstvom. U okviru poduzimanja mjera, radnji i aktivnosti prilikom provođenja ove operativne akcije korišteni su specijalizirana oprema i vozila donirana UNO-u od strane Veleposlanstva SAD-a putem Programa EXBS", dodaju iz UNO-a.

Dnevnik.ba

30. travanj 2024 15:42