StoryEditor

Velika akcija SIPA-e: Uhićenje dilera u Sarajevu i jedna od najvećih zapljena kokaina u BiH

Piše D  /  10.05.2021., 11:05h

Radi se o operaciji koja je realizirana duži vremenski period, prikupljanjem dokaza o osobama koje su vršile krijumčarenje većih količina teških opojnih droga, na području BiH.

Akcija je povezana s prošlotjednim uhićenjem jednog osumnjičenog na području Sarajeva, kada je zaplijenjena veća količina amfetaminskog ulja, koje se koristi u proizvodnji opojnih droga, kao i jednom od najvećih zapljena opojne droge kokain, u količini od oko 8,2 kilograma, vrhunske čistoće, koji je otkriven i zaplijenjen u vozilu kod naplatnih kućica, na autoputu Sarajevo-Zenica, prije nekoliko mjeseci.

Vrijednost zaplijenjene opojne droge kokain, na ilegalnom narko-tržištu u BiH iznosi više stotina tisuća KM.

Tužiteljstvo BiH je s partnerskim institucijama i agencijama u BiH i inozemstvu, prikupljalo dokaze o pripadnicima organizirane kriminalne skupine, koji su dulji vremenski period, vršili nabavku opojnih droga, uglavnom s područja Nizozemske, te vršili transport, skrivanje, krijumčarenje, proizvodnju i plasman teških opojnih droga na ilegalnom narko tržištu u BiH.

Nakon uhićenja i izvršenih pretresa, osumnjičeni će biti privođeni na ispitivanje postupajućem tužitelju, koji će nakon ispitivanja, donijeti odluku o daljim aktivnostima prema osumnjičenima.

"Tužiteljstvo BiH zahvaljuje se svim domaćim i međunarodnim institucijama i agencijama, koje su pomogle u uspješnoj realizaciji ove opsežne akcije u borbi protiv krijumčarenja teških opojnih droga", priopćeno je.

Dnevnik.ba

30. travanj 2024 09:49