StoryEditor
Bojan vujić

Veleposlanik BiH u SAD-u s Escobarom: Amerika zna da RS ne priprema nikakvo odcjepljenje i da su to sve lažne vijesti

Piše desk  /  22.03.2022., 19:24h
Veleposlanik BiH u SAD Bojan Vujić istakao je na današnjem sastanku s izaslanikom američke administracije za Zapadni Balkan Gabrijelom Escobarom da situacija u vezi s neuspješnim pregovorima u Federaciji BiH o izmjenama Izbornog zakona može ostaviti posljedice po funkcioniranje cijele BiH ako izbori ne budu održani.

Vujić je istakao opredjeljenje Republike Srpske za održavanje izbora u listopadu i naglasio da se srpski politički predstavnici zalažu za poštovanje političke i ustavne ravnopravnosti sva tri konstitutivna naroda, prenosi N1.

Escobar je prenio zabrinutost SAD zbog moguće blokade izbora i ponovio stav da američka administracija očekuje da oni budu održani.

Sugovornici su na današnjem sastanku u Washingtonu razmijenili mišljenja i o lažnim informacijama o navodnom pokretanju secesije Republike Srpske na Vidovdan ove godine.

Veleposlanik Vujić je upoznao američkog diplomatu Escobara da se u diplomatskim krugovima BiH, Hrvatske, Srbije, a vjerojatno i Crne Gore šire lažne informacije da Republika Srpska priprema secesiju, te istakao da je riječ o zlonamjernom podmetanju s ciljem dodatne destabilizacije BiH.

Escobar je istakao da SAD nisu upućene u ove zlonamjerne radnje i naglasio da američka administracija pouzdano zna da Republika Srpska ne priprema nikakvo odcjepljenje i da su to sve lažne vijesti.

Dnevnik.ba

06. svibanj 2024 10:39