StoryEditor
nije prvi put

Veleposlanik BiH u Austriji: Zašto je čudno što smo 2.200 eura platili za Izetbegovića!?

Piše desk  /  06.01.2022., 08:03h
Nakon što se društvenim mrežama počela širiti fotografija s dokumentom kojeg je potpisao Bakir Sadiković iz Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine u kojem se navodi da je VIP lounge na bečkom aerodromu korišten u dva navrata, 18. i 22. studenog 2021. godine. Novinari Radio Sarajeva kontaktirali su Kemala Kozarića, veleposlanika Bosne i Hercegovine u Austriji.

Pojasnio je situaciju za koju je VIP salon na bečkom aerodromu korišten za potrebe predsjedatelja  Doma naroda PS BiH Bakira Izetbegovića, predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA), u iznosu od 2.220 eura bez PDV-a. 

Potvrdio je da je Veleposlanstvo BiH u Beču platilo račun za korištenje usluga VIP salona, ​​ali je naglasio da to nije ništa novo, niti ikoga treba čuditi.

- Činjenica da smo platili VIP salon gospodina Izetbegovića nije ništa novo i nije prvi put da Veleposlanstvo u Beču plaća račun, a da nam Predsjedništvo BiH ili, u ovom slučaju, Dom naroda BiH ne vraćaju troškove. Ne vidim razloga zašto je to sve čudno!?“, rekao je za Radiosarajevo.ba veleposlanik Kozarić.

Dnevnik.ba

16. svibanj 2024 18:10