StoryEditor
Demant

Vegim Čočaj nije sudjelovao u navijačkim sukobima u Mostaru

Piše DESK  /  22.11.2021., 11:34h
Pozivajući se na neslužbene informacije iz MUP-a HNŽ-a, Dnevnik.ba je objavio informaciju o sudionicima navijačkih nereda koji su se 15. studenog dogodili u Mostaru. Među osobama koje je policija identificirala kao sudionike nereda navedeno je i ime Vegima Čočaja. Odvjetnica g. Čočaja Maja Husković obratila se portalu Dnevnik.ba demantirajući kako je njen klijent bio sudionik nereda. Demant u nastavku prenosimo u cijelosti i bez uredničkih intervencija.

Dana 15.11.2021.godine objavili ste tekst pod nazivom: „Procurila policiji poznata imena sudionika u mostarskim neredima, mural Red Armya i dalje na križanju ulica Mile Budaka i kardinala Stepinca“.

U navedenom tekstu, neistinito je navedena činjenica da je citiramo : „ S druge strane, od pripadnika Ultrasa kao sudionike tučnjave policija je identificirala…..Vegima Čočaja“.

Ovi navodi su u potpunosti neistiniti, pa sukladno čl.8. Zakona o zaštiti od klevete FBiH, podnosimo ovaj zahtjev za ispravku neistinitih činjenica, obzirom da Vegim Čočaj uopće nije bio prisutan dana 13.11.2021.godine na križanu Ulice kardinala Stepinca i Ulice Mile Budaka (kod hotela Ero) u vremenskom periodu od 14,00 do 15,00 sati, kada je došlo do sukoba navijačkih skupina Red Army i Ultrasi.

Vegim Čočaj je u tom vremenskom intervalu bio na potpuno drugom mjestu o čemu postoje čvrsti dokazi u obliku video snimki, kao i u obliku pismene korespodencije, a čije zakonito pribavljanje je  zatraženo od nadležnih organa, tako da policija nije mogla identificirati Vegima Čočaja kao sudionika u događaju sve dok ne pribavi sve relevantne dokaze.

Zbog navedenog, predlažemo da ispravite neistinite činjenice iznesene u tekstu pod nazivom:

„Procurila policiji poznata imena sudionika u mostarskim neredima, mural Red Armya i dalje na križanju ulica Mile Budaka i kardinala Stepinca“, na način da navedete da Vegim Čočaj nije sudjelovao u naprijed opisanom događaju, te da je u navedeno vrijeme odnosno dana 13.11.2021. godine od 14,00 do 15,00 sati bio na sasvim drugom mjestu o čemu postoje čvrsti, jasni i nedvosmisleni dokazi.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 00:34