StoryEditor
osvajanje teritorija

Procurila policiji poznata imena sudionika u mostarskim neredima, mural Red Armya i dalje na križanju ulica Mile Budaka i kardinala Stepinca

Piše DESK  /  15.11.2021., 13:40h
Nakon masovne tučnjave pripadnika navijačkih skupina koja se u subotu dogodila u Mostaru, život u gradu se vratio u normalne tokove. Naivjački mural će biti ukllonjen, a poznata su i imena nekih od sudionika u tučnjavi.

Mural navijačke skupine Red Army, navijača Veleža, još uvijek nije uklonjen sa zida objekta na križanju ulica Mile Budaka i kardinala Stepinca u Mostaru.

Iz ureda gradonačelnika Grada Mostara za Dnevnik.ba su kazali kako će mural u svakom slučaju biti uklonjen, no to još uvijek nije učinjeno.

U međuvremenu, Dnevnik.ba je doznao i kako je policija utvrdila popis sudionika u neredima na kojem su osobe koje su im od ranije poznate. 

Tako je policija utvrdila kako su na strani Red Armya u sukobu sudjelovala lica od ranije poznata policiji i to Armin Karalić-Bakota, Semir Džafić, Emil Petrović, Amer Beglerović te Faris Abaz i Nedim Abaz. Svi navedeni su zadobili i lakše tjelesne ozljede. Pored njih, policija je kao sudionike nereda identificirala i navijače Veleža Mirana Muratija, Sanjina Gaša, Sandija Habibija,Zinedina Habibija, Salija Šunija, Mirzu Tanovića i Mirzu Hadžića.

S druge strane, od pripadnika Ultrasa kao sudinike tučnjave policija je identificirala Lovru Bošnjaka, Matea Anića, Dragana Gakića, Ronalda Soldu, Marina Lončara, Vegima Čočaja i Renata Zelčića.

Podsjećamo, masovna tučnjava izbila je u subotu poslijepodne u Mostaru, na raskrižju ispred hotela Ero u smjeru Carinskog mosta između pripadnika dviju gradskih navijačkih skupina Red Army i Ultrasa, navijača Veleža odnosno Zrinjskog.

U sukobu je sudjelovalo preko 150 osoba, a policija jedva smirila sukob i bila je primorana pucati u zrak.

"Do sukoba je došlo između dviju skupina mlađih osoba, vjerojatno navijača, odnosno huligana. Došlo je do međusobnog gađanja kamenja i pirotehnikom. Intervenirala je redovita i interventna policija, a jedan policajac pogođen je kamenom u nogu", kazao je glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Ljudevit Marić.

Jedan 19-godišnji mladić je teško nastradao u tučnjavi i smješten je na SKB Mostar.

Policija još uvijek nije objavila službenu verziju događaja, odnosno što je točno prethodilo tučnjavi. Dnevnik.ba je pak rekonstruirao događaje temeljem izjava očevidaca što možete čitajte OVDJE.

Inače, policija je i danas prisutna na navedenom križanju.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 21:55