StoryEditor
Sukob navijača

U Mostaru masovna tučnjava zbog grafita: Ovako je sve počelo

Piše J.G.  /  13.11.2021., 16:51h
Masovna tučnjava izbila je danas u Mostaru, na raskrižju ispred hotela Ero u smjeru Carinskog mosta, vjerojatno između pripadnika dviju gradskih navijačkih skupina Red Army i Ultrasa, navijača Veleža odnosno Zrinjskog.

U sukobu je sudjelovalo na desetke osoba, a očevici tvrde kako je policija jedva smirila sukob.

"Do sukoba je došlo između dviju skupina mlađih osoba, vjerojatno navijača, odnosno huligana. Došlo je do međusobnog gađanja kamenja i pirotehnikom. Intervenirala je redovita i interventna policija, a jedan policajac pogođen je kamenom u nogu. Za sada nema uhićenih osoba, a policija radi na identifikaciji i pronalasku osoba umiješanih u incidenta", kazao je danas poslijepodne glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Ljudevit Marić.

Prema svjedočenju očevidaca za Dnevnik.ba, sve je počelo još sinoć kad su na zidu ispisani grafiti uvredljivog sadržaja prema Hrvatima. Zanimljivo, govore očevici, među porukama koje su jutros osvanule su bile i neke ispisane na ekavici, poput "bežite ustaše".

image

U Mostaru masovna tučnjava zbog grafita: Ovako je sve počelo

DNEVNIK.BA -

"To je bilo zaista groznog sadržaja i ispisano je sinoć. Netko je tu iz susjedstva te grafite grozne jutros samoinicijativno prebojio. Tako je sve počelo i te grafite je sinoć došlo ispisati masa osoba", vele sugovornici portala Dnevnik.ba

Potom su jutros došli pripadnici navijačke skupine Red Army, njih najmanje 50, kako bi na istom zidu ispisali svoj navijački mural.

Jedna osoba kritično

Muška osoba E. P. (2002.) je hospitalizirana u SKB Mostar. Zadobio je teške tjelesne ozljede koje su trenutno opasne po život - rečeno je iz Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

E. P. je prva pomoć ukazana u Kantonalnoj bolnici "Dr. Safaet Mujić" odakle je prebačen u SKB Mostar.

Policija je bila prisutna i sve je prošlo bez incidenta. Potom su na isto mjesto, nešto kasnije, došli pripadnici Ultrasa i na sličan način preko murala Red Armya oslikali vlastiti. Policija je i tad bila prisutna.

Kako su se Ultrasi razišli, pripadnici Red Armya su se vratili. Ovog puta s malo ozbiljnijim namjerama.

Očevici tvrde kako su tad pripadnici Red Armya bilo "naoružani" kamenjem i palicama. Sve se događalo danas oko 14 sati.

"Bio sam u kladionici kad su došli. Svaki od njih u rukama je imao oveći kamen i palicu. Okupili su se oko kladionice i oslikavali svoj mural preko murala Ultrasa. Policija je tad promatrala masu pripadnika Red Armya s kamenjem i palicama u rukama. Nisu uradili ništa. Policija je tu stajala kako bi spriječila eventualni sukob ukoliko bi došli Ultrasi", ispričao je za Dnevnik.ba jedan od svjedoka događaja.

image

U Mostaru masovna tučnjava zbog grafita: Ovako je sve počelo

DNEVNIK.BA -

I zaista, uskoro su se pojavili i pripadnici navijačke skupine Ultras i izbila je masovna tučnjava u kojoj je sudjelovalo na desetke osoba.

"Sve je trajalo 10-ak minuta. Policija je pucala u zrak, ali to nije pretjerano zaplašilo sudinike tučnjave. Letjelo je na sve strane, kamenje, rakete, palice... Najmanje jedan momak je teško stradao", istaknuli su naši sugovornici.

Inače, nakon što se situacija smirila, život se nastavio. Obližnje uslužne djelatnosti nesmetano rade, iako je blizu mjesta događaja pojačana prisutnost policije.

image

U Mostaru masovna tučnjava zbog grafita: Ovako je sve počelo

DNEVNIK.BA -

Subotu poslijepodne i večer policija čuva lokaciju i na njoj je mural Red Armya.

Cijeli mikrolokalitet na kojem se incident dogodio nalazi na desnoj obali Neretve.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 23:51