StoryEditor

Vatra se ubrzano širi ka zapadu, prijeti objektima i putnim pravcima

Piše Bojan Šunjić  /  25.08.2017., 10:08h

Požar koji je prije nekoliko dana buknuo na području Batačke lazine iznad Drežnice širi se cijelom južnom stranom Čvrsnice. Jutros je vatra zahvatila gustu šumu četinara i ubrzano se širi u pravcu zapada i sjevera. Iz Operativnog centra Civilne zaštite Županije hercegovačko-neretvanske jutros je priopćeno kako se vatra širi u pravcu Velike borove glave i u pravcu Posušja. 

Kako Dnevnik.ba doznaje od Hercegovačke gorske sužbe spašavanja s lica mjesta, vatra se jutros  približila na 500 m objektima Oružaninh snaga BiH i HGSS na vrhu Pločno. Ubrzano se širi i prema mjestu Gornje Bare i putnoj komunikaciji Bare-Pločno. U plamenu je skoro cijela južna strana Čvsnice. Nastavili se širiti ovim tempom tijekom dana ugrozit će i samo središte Parka prirode Blidinje.

13:45 Požar se širi, sve je bliže stambenim objektima 

Prema posljednjim informacijama vatra je zahvatila cijelu jugozapadnu stranu Pločna i širi se u dva pravca: prema naselju Bare i prema Blidinju. Opožareno područje ogromno je. Požarom je zahvaćena i cesta od Bara prema Pločnu, jedini mogući put kojim se mogu kretati vatrogasci. 

Na terenu su vatrogasci iz cijele Županije zapadnohercegovačke, a županijska uprava civilne zaštite zatražila je pomoć zračnih snaga OS BiH i pomoć iz Republike Hrvatske.

Podsjetimo, prije nekoliko tjedana u višetjednom požaru izgorile su ogromne površine sa sjeverne strane ove hercegovačke planine.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 07:52