StoryEditor
korupcija

Vasvija Vidović pokušala tajno iznijeti mobitel iz prostorija SIPA-e

Piše desk  /  19.12.2023., 15:05h

Predsjednik Suda Bosne i Hercegovine, Ranko Debevec i bivši direktor Obavještajno-sigurnosne agencije Osman Mehmedagić privedeni su jučer. O detaljima akcije danas na konferenciji za medije govori Milanko Kajganić, glavni državni tužitelj.

Kajganić je na konferenciji za medije kazao nove detalje o aktivnostima koje su provedene tokom jučerašnjeg dana, ali i potvrdio navode da je privedena i Vasvija Vidović.

Između ostalog, objasnio je i zbog čega su uhićeni predsjednik Suda BiH Ranko Debevec i bivši direktor OSA-e, Osman Mehmedagić.

“Dvojica osumnjičenih prema prikupljenim dokazima su počinila krivična djela zloupotrebe službenog položaja, nezakonito prisluškivali suce Suda BiH i zaposlene radnike Tužiteljstva BiH prilikom provođenja istražnih radnji Tužiteljstva BiH i Suda BiH. Nema dokaza da su vršena prisluškivanja prema političkim ličnostima, strankama. Provjerit ćemo sve informacije”, kazao je Kajganić.

Potom je potvrdio da je uhićena Vasvija Vidović, poznata bh. odvjetnica, prenosi N1.

“Lišena je slobode jer postoji osnov sumnje da je počinila krivično djelo spriječavanje dokazivanja. Lica lišena slobode bit će predata postupajućem tužiocu, koji će nakon ispitivanja odlučiti o daljim koracima na osnovu sadašnjeg spisa i na osnovu dokaza. Tužitelj će podnijet prijedlog za određivanje pritvora do mjesec dana za sve osumnjičene”, kazao je.

Pojasnio je i zbog čega je Vidović privedena.

“Vidović je pokušala jedan telefon koji je bio skriven kod osumnjičenog iznijeti iz prostorija SIPA-a. Lišena je slobode i tužitelj će odlučiti da li će ići i prema njoj sa mjerom pritvora.”

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 17:13